ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Αγνωστοι στις Αρχές οι υπόλοιποι 15 κατηγορούμενοι.

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέας Σμύρνης.

Ο ένας φέρεται να είναι χούλιγκαν της ΑΕΚ και ο άλλος μέλος της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που πρωταγωνίστησε στην επίθεση και στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση», το βράδυ της Τρίτης στη Ν. Σμύρνη. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στην περιοχή της Μαγούλας, όπου διαμένει. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Για συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό πάντως κατηγορείται και ένας 22χρονος από τη Γλυφάδα. Συγκαταλέγεται μεταξύ των συνολικά 16 νεαρών που συνελήφθησαν ήδη από το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια των επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη. Οπως ακριβώς και στην περίπτωση του 30χρονου, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», οι αστυνομικοί εντόπισαν το πορτοφόλι με την αστυνομική του ταυτότητα κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ο νεαρός, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει το πορτοφόλι του πήγε στο Α.Τ. για να δηλώσει κλοπή, θεωρώντας ότι έτσι δημιουργεί άλλοθι, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί τον συσχέτιζαν με το επεισόδιο. Εξεταζόμενος όμως, έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά συνελήφθη. Περιγράφεται ως οπαδός άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας, δίχως πάντως προηγούμενη σύλληψη. Αγνωστοι στις Αρχές είναι εξάλλου και οι υπόλοιποι 15 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους 7 ανήλικοι.

Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 400 άτομα που συμμετείχαν σε πορεία στα στενά της περιοχής επιτέθηκαν με πέτρες, καπνογόνα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν δημιουργήσει φραγμό κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και τα επεισόδια γενικεύτηκαν στα στενά της Ν. Σμύρνης. Μια ομάδα «Δράση» που πήρε εντολή να διασπάσει τα άτομα που προκαλούσαν επεισόδια ώστε να μην καταφέρουν να πλησιάσουν στο τμήμα, παγιδεύτηκε προσωρινά λόγω των επιθέσεων που δεχόταν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στην είσοδο του ανισόπεδου κόμβου που οδηγεί από τη Ν. Σμύρνη στην Καλλιθέα.

Οι δικυκλιστές έκοψαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα ένα από τα άτομα που μετείχαν στα επεισόδια να επιτεθεί και να ρίξει στο έδαφος τον αναβάτη της τελευταίας μοτοσικλέτας. Ο 24χρονος νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων από τον εξαγριωμένο όχλο έως ότου διεσώθη από μια διμοιρία ΜΑΤ που προσέτρεξε στο σημείο. Περίπου μισή ώρα αργότερα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα. Υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες βγήκαν «καθαρές». Συνολικά 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις παραμένουν για νοσηλεία. Τους τραυματίες επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και τα μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Κ», στέλεχος του υπ. Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι δόθηκε εντολή να ερευνηθούν περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικά βίντεο και απεικονίζουν αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές περιμετρικά της πλατείας Ν. Σμύρνης. Χθες εξάλλου ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής χτύπησε αναιτιολόγητα με το κλομπ του έναν 29χρονο, κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης και σύλληψής του στην πλατεία Καρύλλου, στη Ν. Σμύρνη. Εις βάρος του ανθυπαστυνόμου και ενός ακόμα αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X