ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Donald Trump: Δεν έχει πολιτική ασυλία για το σκάνδαλο του εκλογικού αποτελέσματος το 2020

Αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μαρία Καραμάνου

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, δεν απολαμβάνει προεδρική ασυλία και μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη συνωμοσία για την ανατροπή των εκλογών του 2020. Αυτή είναι η απόφαση που έλαβε το αμερικανικό δικαστήριο, αναιρώντας τον ισχυρισμό του ότι έχει ασυλία για πράξεις που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική νίκη για τη δικαιοσύνη και ένα σημαντικό πλήγμα για τον ίδιο τον Trump, ο οποίος επιδεικνύει εδώ και καιρό αποφασιστικότητα να διατηρήσει την ασυλία του ως πρώην πρόεδρος. Αν και αναμένεται να κινηθεί έφεση εναντίον της απόφασης, η υπόθεση μπορεί να φτάσει τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου οι δικαστές με συντηρητικές πεποιθήσεις έχουν την πλειοψηφία.

Ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζακ Σμιθ, έχει κατηγορήσει τον Donald, ο οποίος είναι 77 ετών, ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τη νίκη του Joe Biden στις εκλογές του 2020 και ότι διέπραξε απάτη προκειμένου να παραμείνει στο αξίωμα του προέδρου.

Η δίκη για αυτή την υπόθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε προσωρινά εν αναμονή της απόφασης επί του αιτήματος ασυλίας. Εάν η υπόθεση καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο, μπορεί να καθυστερήσει για εβδομάδες, αν όχι μήνες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS