ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δείτε τη νέα πρόεδρο της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Juliette Binoche είναι η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού και στα τρία κορυφαία ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Μαρία Καραμάνου

Η Juliette Binoche, μια από τις πιο διάσημες και ταλαντούχες ηθοποιούς του κινηματογράφου, είναι η επόμενη σειρά στην τιμητική θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι μόνο η τρίτη φορά που ο θεσμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 1988, αλλάζει πρόεδρο.

Ο Ingmar Bergman, ο ιδρυτής της Ακαδημίας, ήταν ο πρώτος πρόεδρος, ακολουθούμενος από τον Wim Wenders, επίσης έναν από τους ιδρυτές του. Η Agnieszka Holland υπηρέτησε ως τρίτη πρόεδρος, και τώρα η Juliette Binoche είναι έτοιμη να πάρει τον ηγετικό ρόλο. Η επίσημη θέση της θα ξεκινήσει επίσημα στην 1η Μαΐου του 2024.

Η Agnieszka Holland εξέφρασε την υπερηφάνειά της και την πλήρη πίστη της στην εκλογή της Juliette Binoche ως διάδοχος της. Παρά την απόφασή της να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην τέχνη της σκηνοθεσίας, η Holland είναι ευτυχής που η Binoche θα πάρει τη σκυτάλη και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητά της να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτού του σημαντικού θέση.

Η Holland τόνισε πως, «Δεν είμαι άνθρωπος που εύκολο παραιτείται, αλλά έφτασα στο συμπέρασμα ότι πρωτίστως είμαι δημιουργός ταινιών. Και σε αυτό θέλω να εστιάσω στα χρόνια που έρχονται. Ξέροντας ότι η Juliette Binoche με διαδέχεται δυναμώνει την αίσθησή μου ότι η απόφαση ελήφθη στην κατάλληλη στιγμή». 

Η Juliette Binoche είναι μια εξαιρετική ηθοποιός με μια εντυπωσιακή καριέρα στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 60 ταινίες, και σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζει ακόμη και 3 ή 4 ταινίες ετησίως. Η πολυσχιδής της τέχνη δεν περιορίζεται μόνο στην υποκριτική. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο με πορτρέτα των σκηνοθετών της, τα οποία ζωγράφισε η ίδια, δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή της στην τέχνη σε όλες τις μορφές της.

Πέρα από τον κινηματογράφο, η Binoche έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε χορευτικές παραστάσεις, με τον εκπληκτικό χορογράφο Άκραμ Καν να δημιουργεί τις χορογραφίες. Επιπλέον, είναι γνωστή για την πολιτική και κοινωνική της ευαισθητοποίηση και συμμετέχει ενεργά σε αγώνες για την ελευθερία έκφρασης των καλλιτεχνών και των δημοσιογράφων, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δράση της ως καλλιτέχνης υπερβαίνει τα όρια της μόνο στον κινηματογράφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS