ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χριστοδουλίδης: Στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποίησε μια σπάνια και ιστορική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, μία πράξη που έχει να σημειωθεί για περίπου 30 χρόνια, αφού ο τελευταίος Κύπριος Πρόεδρος που επισκέφθηκε τον Άγιον Όρος ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης.

Η επίσκεψη του προέδρου Χριστοδουλίδη ξεκίνησε με την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου. Εκεί, δέχθηκε θερμή υποδοχή από τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, και τη Βατοπαιδινή Αδελφότητα. Ακολούθησε ένας σεβάσμιος αγιασμός και συνομιλίες μεταξύ του Καθηγουμένου και του Προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τους μοναχούς να εντείνουν τις προσευχές τους για την Κύπρο, ελπίζοντας ότι θα παρέλθουν οι δυσκολίες και οι θλίψεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Στη συνέχεια, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, εξέφρασε την ευλάβειά του και παρακάλεσε για πνευματική δύναμη και προστασία για την πατρίδα του.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη συγκίνησή του από την επίσκεψή του στον Άγιον Όρος και επεσήμανε την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα των μοναχών. Επίσης, επισήμανε τη σπουδαιότητα του Άγιου Όρους στην πνευματική ιστορία και κληρονομιά της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε και άλλες μονές του Άγιου Όρους, ενώ αναχώρησε από τις Καρυές για την μονή Διονυσίου και τη μονή Ιβήρων. Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στη μονή Βατοπεδίου.

Η παρουσία του Προέδρου στο Άγιον Όρος αποτέλεσε ένα σπάνιο γεγονός και μια σημαντική πνευματική εμπειρία για τον εαυτό του και για την Κυπριακή κοινότητα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS