ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Δείτε live τη νεκρώσιμη ακολουθία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η σημαία με τα ελληνικά χρώματα στο φέρετρο.

newsroom must

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα τελεστεί το Σάββατο, 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, δεν θα είναι σαν καμία από τις κηδείες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας. Αυτό λόγω των περιορισμών της πανδημίας αλλά και επειδή ο ίδιος ο είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι ιδιωτική, χωρίς «φασαρία».

Υπό κανονικές συνθήκες, 800 άτομα θα είχαν συγκεντρωθεί στο Windsor για την τελετουργική βασιλική κηδεία, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, η Βασίλισσα έπρεπε να περιορίσει τη λίστα επισκεπτών της σε μόλις 30 άτομα ενώ έξω από το Κάστρο του Windsor για μαζεύτηκε αρκετός κόσμος για το τελευταίο αντίο στον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Δείτε live την ακολουθία

Το "παρών" τους στην τελετή θα δώσει η Βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, η μοναχοκόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, αξιωματικό του Ναυτικού, Sir Timothy Laurence και τα δύο παιδιά της, την Zara Tindall με τον σύζυγό της, Mike Tindall και τον γιο της Peter Philips.

Ο πρίγκιπας Andrew χωρίς την πρώην σύζυγό του Sarah Ferguson, ο Πρίγκιπας Edward με την σύζυγό του, Sophie, κόμισσα του Wessex και τα δύο παιδιά τους, την 17χρονη Lady Louise και τον 13χρονο James, η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της Esoardo Mapelli Mozzi και η πριγκίπισσα Ευγενία με τον επιχειρηματία Jack Brooksbank.

Ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton, ο πρίγκιπας Harry, ο Δούκας του Kent, o Richard Δούκας του Gloucester πρώτος ξάδελφος της Βασίλισσας, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα ξαδέλφη της Βασίλισσας, o Πρίγκιπας Bernhard ανιψιός του Φίλιππου, ο Donatus ως αντιπρόσωπος των μικρότερων αδερφών του Φίλιππου, Sophie και Cecilie.

Επίσης στη λίστα με τους προσκεκλημένους είναι ο David Armstrong Jones ανιψιός της βασίλισσας, γιος της Πργκίπισσας Μαργαρίτας, η Penelope Knatchbull, η μοναδική ανιψιά της βασίλισσας, κόρη της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Lady Sarah Chatto με τον σύζυγό της Daniel Chatto.

Ανάμεσα στους 29 γαλαζοαίματους βρίσκεται και ο ταξίαρχος Archie Miller Bakewell, γραμματέας του βασιλικού συζύγου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση