ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Coldplay: Μία συναυλία φαινόμενο για την Ελλάδα

Πόσοι Έλληνες, Κύπριοι και τουρίστες έδωσαν το παρών τους αλλά και πόσα ήταν τα έσοδα από την συναυλία

Μαρία Σάββα

Η συναυλία των Coldplay που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της χρονιάς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 120.000 άτομα παρακολούθησαν το διάσημο βρετανικό συγκρότημα, μετατρέποντας το στάδιο σε ένα τεράστιο μουσικό φεστιβάλ.

Να σημειώσουμε πως τα εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ έγιναν sold out μέσα σε λίγα λεπτά εδώ και έναν χρόνο

Photo by @coldplay on Instagram 

Η συναυλία ξεχώρισε επίσης για τον βιώσιμο χαρακτήρα της, καθώς οι Coldplay έχουν δεσμευτεί να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ζωντανών εμφανίσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτροδότηση της σκηνής, όπως ποδήλατα και δύο μικρές σκηνές χορού που παρήγαγαν ενέργεια για την ώρα της συναυλίας, ενώ οι θεατές ενθαρρύνθηκαν να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα ή ηλεκτρικά πατίνια και να αποφύγουν εντελώς την χρήση αυτοκινήτου.

Να αναφέρουμε πως με σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τα απορρίμματα της συναυλίας τους σε κανένα σημείο του σταδίου δεν επιτρεπόταν η χρήση πλαστικών μιας χρήσης και οι θεατές έπρεπε να ανακυκλώσουν τα απορρίμματά τους στις ειδικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο.

Επίσης τα LED wristbands (βραχιολάκια), που έκαναν την συναυλία ακόμα πιο μοναδική, έπρεπε να επιστραφούν μετά το τέλος της συναυλίας, με την Ελλάδα να τα κατάφερε κατά 89%.

Οι δύο αυτές συναυλίες έφεραν σημαντικά έσοδα, εκτιμώμενα γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τις πωλήσεις εισιτηρίων, την κατανάλωση στα καταστήματα του σταδίου, καθώς και τις δαπάνες για διαμονή και διατροφή των τουριστών που ήρθαν ειδικά για το γεγονός.

Η συναυλία προσέλκυσε ένα πολυποίκιλο κοινό, με συμμετοχή τόσο Ελλήνων όσο και τουριστών από το εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι το 1/3 των 120 χιλιάδων ατόμων να ήταν άτομα από το εξωτερικό με χιλιάδες άτομα να πήγαν στην Αθήνα για την συναυλία. 

Ανάμεσα σε μερικές χιλιάδες Κύπριους που πήγαν στην συναυλία, ΄΄ήταν και η Ειρήνη Καραντώνη - ο οποία δέχτηκε πρόταση γάμου-, η Ελίνα, ο Γιώργος και η Κάτια Θεοδότου, η Ανδρεάνα Φραγκούδη, η Ντίνα Πέγκα με την κόρη της και πολλοί άλλοι. 

Διαβάστε επίσης: Οι γνωστοί Κύπριοι που «ψήφισαν» Coldplay

Photo by @coldplay on Instagram 

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, Αντώνης Ορθοδόξου, το Σαββατοκύριακο των εκλογών υπήρξε μια τάση από τους νεαρούς να ταξιδέψουν στην Αθήνα για την συναυλία των Coldplay.

Σύμφωνα επίσης με την Hermes Airports το τριήμερο των συναυλιών πραγματοποιήθηκαν 42 πτήσεις από και προς την Αθήνα (14 πτήσεις την ημέρα), με την πληρότητα να φθάνει το 80%.

Η επιτυχία της συναυλίας των Coldplay στο ΟΑΚΑ υπογραμμίζει την ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενεί μεγάλα μουσικά γεγονότα, προσφέροντας παράλληλα μια αξέχαστη εμπειρία σε θεατές από όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X