ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Βροχές και καταιγίδες: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα η κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά παρατεταμένες βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια αυτή, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων βροχών και πιθανόν μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ μετά το μεσημέρι και περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας η συνολική βροχόπτωση είναι δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο δυτικά της Κύπρου, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αργά το βράδυ.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και στα βόρεια και τοπικά στο εσωτερικό και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και από το μεσημέρι και μετά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ενώ σταδιακά αναμένεται βελτίωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ σταδιακά θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, άνοδο το Σάββατο και ξανά πτώση την Κυριακή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση