ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Βρετανία: Το πλάνο επιστροφής φοιτητών μετά τα Χριστούγεννα

Από 4 Ιανουαρίου μέχρι 7 Φεβρουαρίου η επάνοδος φοιτητών στα πανεπιστήμια

Σε ανακοίνωση προέβη το βρετανικό Υπουργείο Παιδείας για την διαδικασία που θα ισχύει κατά την σταδιακή επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια της χώρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου, η επιστροφή των φοιτητών θα διαμοιραστεί σε περίοδο πέντε εβδομάδων, με απώτερο σκοπό την προστασία των ιδίων και των γύρω τους, αλλά και για την μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα καλούνται να οργανώσουν την επιστροφή των φοιτητών τους ανάλογα με τις υποδείξεις του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.

Από τις 4 έως τις 18 Ιανουαρίου:

Οι φοιτητές ιατρικής, φοιτητές που βρίσκονται σε πρακτική άσκηση και οι φοιτητές που η φύση της σπουδής τους απαιτεί την φυσική τους παρουσία στα μαθήματα, καλούνται να επιστρέψουν σύμφωνα με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων τους.

Τα λοιπά μαθήματα/προγράμματα θα προσφέρονται εξ αποστάσεως, ούτως ώστε οι φοιτητές να μπορούν να τα παρακολουθήσουν από το σπίτι.

Από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου

Όσοι φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει στα προγράμματα σπουδών τους, θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά από την 25η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα μαθήματα τους έως και την 7η Φεβρουαρίου.

Τεστ στα πανεπιστήμια

Σε όλους τους φοιτητές θα προσφερθεί εξέταση για την ανίχνευση COVID-19 κατά την επιστροφή τους στο πανεπιστήμιο, για τον εντοπισμό και απομόνωση των ασυμπτωματικών περιπτώσεων.

Σε όλα τα πανεπιστήμια θα προσφερθούν εγκαταστάσεις για την διενέργεια δοκιμών. Όλοι οι φοιτητές θα υποβληθούν σε δύο τεστ, με απόσταση τριών ημερών. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα γίνονται γνωστά εντός μιας ώρας, με σκοπό τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. 

Χρηματική βοήθεια σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης κονδύλι ύψους έως και 20 εκατ λιρών, «για την παροχή βοήθειας σε φοιτητές που θα χρειαστούν οικονομική υποστήριξη λόγω και των εξαιρετικών περιστάσεων».

«Αυτά τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας για την προσεκτική διαχείριση της επιστροφής και της προστασίας των φοιτητών, του προσωπικού και των τοπικών κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί ο κίνδυνος της διαταραχής της ροής των μαθημάτων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση