ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι λεπτομέρειες της κηδείας

Η βασίλισσα θα κηδευτεί δίπλα στον σύζυγό της

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια της, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κηδεία της θα τελεστή τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα τρία της παιδιά, Edward, Anna και Andrew θα πραγματοποιήσουν 15λεπτη αγρυπνία στο φέρετρό της το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, τα παιδιά της και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όταν το φέρετρο της βασίλισσας βγει από το Αββαείο του Westminster θα περπατήσουν πίσω από αυτό στην αψίδα του Wellington. Αργότερα, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος, θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του σε μια οικογενειακή τελετή. 

Όταν το φέρετρο της βασίλισσας μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster για την κρατική κηδεία, ο βασιλιάς Κάρολος θα παρελάσει πίσω του, ηγούμενος της οικογένειας του. Συγκεκριμένα θα περπατήσει μαζί με την πριγκίπισσα Anna, τον πρίγκιπα Edward και τον πρίγκιπα Andrew και πίσω τους θα ακολουθούν τα εγγόνια της βασίλισσας.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, το φέρετρο θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα ηλικίας 123 ετών και θα ρυμουλκείτε από 98 ναύτες του Βασιλικού Ναυτικού… Παράδοση που χρονολογείται από την κηδεία της βασίλισσας Βικτωρίας το 1901, ενώ στην πομπή θα προηγούνται μπάντες από Σκωτσέζικα και Ιρλανδικά συντάγματα, η Ταξιαρχία των Gurkhas και η Βασιλική πολεμική αεροπορία, η οποία αριθμεί 200 μουσικούς. Οι αρχηγοί των κρατών και οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων θα συγκεντρωθούν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Τσέλσι και θα μετακινηθούν με συλλογικές ρυθμίσεις στο Αββαείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία στο Αβαείο του Westminster πιθανότατα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεμονωμένα γεγονότα που διοργανώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπολογίζεται ότι στην κρατική κηδεία θα βρίσκονται περίπου 2.000 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και άλλοι αξιωματούχοι.

Όταν η λειτουργία πλησιάσει στο τέλος της θα τηρηθεί εθνική σιγή δύο λεπτών. Μετά από την τελετή, θα ακολουθήσει μια μικρότερη λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsorπριν από την κατάθεση του φέρετρου της Βασίλισσας στο Βασιλικό Θόλο, δίπλα στον σύζυγό της. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση