ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ασταθείς καιρικές συνθήκες: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (28/4) μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Όπως αναφέρεται, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς συνοδευόμενες από χαλάζι. Οι κυρίως περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι περιοχές του εσωτερικού και των ορεινών. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η πρόγνωση για τον καιρό
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Tο απόγευμα ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι έντονα και σε καταιγίδα πιθανόν να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και αρχικά τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι έντονα. Την Κυριακή αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη Δευτέρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X