ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αποκαλύφθηκαν ίχνη δεινοσαύρων πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια

Ίχνη δεινοσαύρων πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια αποκαλύφθηκαν λόγω σοβαρών συνθηκών ξηρασίας στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley

Ίχνη δεινοσαύρων από περίπου 113 εκατομμύρια χρόνια πριν αποκαλύφθηκαν στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley στο Τέξας λόγω των έντονων συνθηκών ξηρασίας που στέγνωσαν ένα ποτάμι, ανέφερε το πάρκο τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου σε δήλωση.

«Τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και ανακαλύφθηκαν σε διαφορετικά σημεία του ποταμού στο πάρκο ανήκουν στον Acrocanthosaurus. Αυτός ήταν ένας δεινόσαυρος που θα ήταν, ως ενήλικας, περίπου 15 πόδια ύψος και (βάρος) κοντά στους επτά τόνους", είπε η εκπρόσωπος Stephanie Salinas Garcia στο CNN σε ένα email.

Το άλλο είδος που άφησε πίσω του ίχνη στο πάρκο στο Glen Rose του Τέξας, ήταν το Sauroposeidon, το οποίο θα ήταν περίπου 60 πόδια ύψος και θα ζύγιζε περίπου 44 τόνους ως ενήλικας, πρόσθεσε η Garcia.

Η υπερβολική ξηρασία αυτού του καλοκαιριού έκανε ένα ποτάμι στο πάρκο να στεγνώσει τελείως στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας τα ίχνη -- το πιο πρόσφατο κρυμμένο μυστικό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα καθώς τα υδάτινα σώματα έχουν στεγνώσει λόγω των συνθηκών ξηρασίας σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από το 60% του Τέξας αντιμετώπιζε ξηρασία την περασμένη εβδομάδα σε δύο από τις πιο έντονες κατηγορίες, σύμφωνα με το US Dought Monitor. Η πολιτεία γνώρισε επίσης πρόσφατα κύματα καύσωνα, αφήνοντας εκατομμύρια σε συναγερμούς υπερβολικής ζέστης.

Η κλιματική κρίση που προκαλείται από τον άνθρωπο, επίσης, αύξησε τις πιθανότητες για συχνότερες δραματικές μεταβολές σε περιόδους ξηρασίας και υψηλών βροχοπτώσεων, όπως πλημμύρες αυτή την εβδομάδα στην περιοχή του Ντάλας.

Υπό κανονικές καιρικές συνθήκες, τα ίχνη δεινοσαύρων που βρέθηκαν στην κοίτη του ποταμού είναι κάτω από το νερό και γεμάτα με ιζήματα, γεγονός που τα κάνει λιγότερο ορατά, εξήγησε η Garcia.

«Το να μπορείς να βρεις αυτές τις ανακαλύψεις και να ζήσεις νέα ίχνη δεινοσαύρων είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή στο πάρκο!», πρόσθεσε η Garcia.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS