ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Άντρη Αναστασιάδη: ''Ο Νίκος ήταν πάντα ένας άνθρωπος διεκδικητικός''

Με αφορμή τις τελευταίες τους ημέρες ως προεδρικό ζεύγος της Κύπρου, ανατρέξαμε στο παρελθόν και θυμηθήκαμε μερικές σπάνιες τους δηλώσεις για την προσωπική τους ζωή.

Δέσποινα Άσπρου

Ο Νίκος Αναστασιάδη και η σύζυγός του, Άντρη Αναστασιάδη βιώνουν τις τελευταίες τους ημέρες στο προεδρικό και όπως είναι φυσικό, μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια της προεδρίας του Αναστασιάδη, οι δύο τους, ως προεδρικό ζεύγος, πέρασαν πολλές δύσκολες και φυσικά, ευτυχισμένες στιγμές μαζί. Μια πορεία δέκα χρόνων, με πολλές αναμνήσεις και αρκετά στιγμιότυπα, καλά και άσχημα, που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό τους και ενδεχομένως, στο δικό μας.

Με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής και τις τελευταίες τους ημέρες ως προεδρικό ζεύγος της Κύπρου, ανατρέξαμε σε μια σπάνια κοινή τους συνέντευξη το 2017, στην οποία αναφέρθηκαν στην προσωπική τους ζωή και στα πρώτα χρόνια του έρωτά τους.


Το προεδρικό ζεύγος σε εκδήλωση με τον Joe Biden

Η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη το 2013 και έπειτα, το 2018, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ανέτρεψε την καθημερινότητα του ζευγαριού και τους έφερε αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα - γεμάτη απαιτήσεις. Κληθείσα να σχολιάσει στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ, το πόσο άλλαξε η ζωή της μετά την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, η Πρώτη Κυρία σημείωσε: "Με έκανε πιο ευαισθητοποιημένη στα κοινά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Είμαι πιο κοντά στους ανθρώπους, είμαι πιο άμεση στα προβλήματα και στα θέλω τους", ενώ στην συνέχεια μιλώντας για την οικογενειακή τους ζωή, δεν μπόρεσε να μην μιλήσει για την "απομάκρυνση" από τα παιδιά και τα εγγόνια τους λόγω έλλειψη χρόνου.


Η Άντρη Αναστασιάδη το 2013

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στις συνανατροφές με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, η Άντρη Αναστασιάδη δήλωσε: "Οπωσδήποτε περιορίστηκαν αλλά προσπαθούμε τις ημέρες που υπάρχει η ευκαίρια, να περνάμε χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Τα Σαββατοκύριακα μαζεύετε όλη η οικογένεια και τρώμε. Εγώ έχω περισσότερη ευχαίρια να δω τα εγγόνια μου παρά ο Νίκος... όποτε βρω λίγη ώρα θα τους δω, θα μιλήσουμε".

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, η ίδια και ο σύζυγός τους θα έχουν μετά από καιρό την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι το μέγιστο του χρόνου. τους μαζί με τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς τους. Η Πρώτη Κυρία μάλιστα, σε πρόσφατή της συνέντευξη έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τον τίτλο της, σημειώνοντας πως αυτό που της έχει λείψει περισσότερο από κάθετι όλα αυτά τα χρόνια είναι η ανεξαρτησία της, να κάνει αυτά που αγαπά και στερήθηκε, εξηγώντας πως εννοεί το να πάει θάλασσα την οποία λατρεύει, τις φίλες τις και φυσικά, τα εγγόνια της.  


Η Άντρη και ο Νίκος Αναστασιάδης το 2018

Παρά το ότι ο Νίκος και η Άντρη Αναστασιάδη έχουν δυσκολευτεί λόγω του έρωτα του προέδρου -όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί- με την πολιτική, φαίνεται πως μέσα στα χρόνια και παρά την κρίση που πέρασαν σε κάποια περίοδο της σχέσης τους, έχουν βρει το μυστικό της επιτυχίας σε ένα γάμο. Κληθείς να σχολιάσει το 2017 ο Νίκος Αναστασιάδη αν έχει ευτυχίσει στην προσωπική του ζωή, είχε πει: "Χωρίς αμφιβολία. Και η ανατροφή των παιδιών μου, και η συμπαράσταση που έτυχα και οι θυσίες που δέχτηκε η Άντρη και η ανοχή που επιδεικνύει είναι σημαντικά για να στηριχτεί ένας άντρας, ο οποίος δεν νιώθει τόσο έντονο το αίσθημα ενοχής ότι παραλείπει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τις επιλογές του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι βάρος κάποιων άλλων. Όταν όμως ο άλλος δείχνει την απαιτούμενη ανοχή είναι εκεί που ενισχύεσαι και γίνεσαι ακόμη πιο ενεργά εμπλεκόμενος σε αυτό που κατά συνείδηση τάχθηκες να υπηρετείς".


Στιγμιότυπο από την παρουσία του προεδρικού ζεύγους τον Σεπτέμβριο του 2021 στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Επιστρέφοντας πίσω στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο γνωριμίας τους, έχουν αποκαλύψει μέσα από διάφορες συνεντεύξεις τους πως ο έρωτάς τους γεννήθηκε το 1962, όταν είδε για πρώτη φορά την Άντρη έξω από το μαγαζί του πατέρα της. Αυτός ήταν με το ποδήλατό του κι έκανε βόλτες. Μόλις την είδε, γοητεύτηκε και χωρίς δεύτερη σκέψη ακολούθησε το αυτοκίνητο του μετέπειτα πεθερού του, για να δει που ακριβώς μένει.

 Ο ίδιος έχοντας δεχτεί σχετική ερώτηση από τον Τάσο Τρύφωνος είχε πει πριν από περίπου έξι χρόνια: "Πρέπει να πάμε πίσω στο '62 για να σας απαντήσω. Ήταν ακόμη μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου και εγώ, της πέμπτης γυμνασίου. Το αίσθημα αναπτύχθηκε εξ' αποστάσεως τότε... ήταν αυστηρή η κοινωνία. Αυστηρή ήταν και η ανατροφή που είχε η Άντρη. Αυστηρές (ήταν επίσης και) οι αρχές του μακαρίτη του πατέρα μου που ήθελε η γυναίκα να είναι κάποιων αρχών και πεποιθήσεων... Την Άντρη την είδα περνώντας  με το ποδήλατο από το κατάστημα του πατέρα της.  Οι έρωτες εκδηλώνονταν επί επαναλήψεων της ίδιας διαδρομής... Άμεση επαφή δεν υπήρχε τότε. Ήταν ωραία γυναίκα και παραμένει, ένιωθα ότι ανταποκρίνετο στις αρχές και στα πλαίσια στα οποία είχαμε ανατραφεί. Από φλερτ, μετατράπηκε σε έρωτα, σε αρραβώνα, σε γάμο, σε τεκονοποίηση και πλέον, σε 50+ χρόνια".


Ο Νίκος και η Άντρη Αναστασιάδη ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 2 Οκτωβρίου του 1971, και στην λήψη απεικονίζονται οι δύο τους να διαβάζουν τα ονόματα των κουμπάρων τους, τα οποία εκείνη τη εποχή αναγράφονταν σε κορδέλα.

Από πλευράς της, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου έχει παραδεχτεί: "Γνωρίζοντάς τον κατάλαβα ότι ήταν ένας άνθρωπος διεκδικητικός. Ήταν άνθρωπος που ήξερε τι ήθελε... η ευφυία του πραγματικά με εντυπωσίασε". 

Δείτε στην συνέχεια ολόκληρη την κοινή συνέντευξη που παραχώρησε το προεδρικό ζεύγος στον Τάσο Τρύφωνος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση