ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ανήσυχα παιδιά: Τα ιδανικά παιχνίδια για να τα βοηθήσετε να μείνουν ήρεμα

Ο αυτοέλεγχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού.

Μαρία Καραμάνου

Δεν είναι όλα τα παιδιά είναι ήρεμα και ήσυχα, και αυτό είναι φυσιολογικό. Για τα παιδιά που έχουν περισσότερη ενέργεια και είναι περιπετειώδη, υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να τους βοηθήσουν να ηρεμήσουν και να εκφράσουν την ενέργειά τους με θετικό τρόπο. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι τα μπαλόνια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπαλόνια με διάφορους τρόπους:

1. Παιχνίδι ποδοσφαίρου ή μπάσκετ με τα μπαλόνια.

2. Μετρήστε πόση ώρα το παιδί μπορεί να κρατήσει το μπαλόνι στον αέρα.

3. Διοργανώστε αγώνα δρόμου, καβαλώντας μεγάλα μπαλόνια.

4. Φυσήξτε το μπαλόνι όσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Τα μπαλόνια είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο για τα παιδιά να απελευθερώσουν την ενέργειά τους και να απολαύσουν τον χρόνο τους έξω από το σχολείο.

Για τα παιδιά που έχουν πολύ ενέργεια και αναζητούν τρόπους να την εκφράσουν, τα παιχνίδια με άλματα είναι ιδανική επιλογή. Αυτά τα παιχνίδια επιτρέπουν στα παιδιά να διασκεδάσουν και να εξασκήσουν το σώμα τους χωρίς να προκαλούν ενόχληση σε άλλους.

Ορισμένες ιδέες για παιχνίδια με άλματα περιλαμβάνουν:

1. Σχεδίαση γραμμών στο πάτωμα με κενά ανάμεσά τους και διοργάνωση αγώνα άλματος με στόχο να φτάσει κάποιος πρώτος σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

2. Χρήση μουσικής και χρονόμετρου για να δοθεί στο παιδί η πρόκληση να πηδήξει όσο περισσότερο μπορεί πριν σταματήσει ο χρόνος.

3. Διαγωνισμός για να δείτε ποιος μπορεί να φτάσει και να αγγίξει τα περισσότερα αντικείμενα που κρέμονται από ψηλά.

Αυτά τα παιχνίδια με άλματα προσφέρουν μια ευχάριστη ευκαιρία για τα παιδιά να εκφράσουν την ενέργειά τους και να απολαύσουν τον χρόνο τους σε δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ηρεμήσουν είναι το παιχνίδι με σαπουνόφουσκες. Για να το παίξετε, θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα ραβδιά διαφορετικών μεγεθών. Το παιδί μπορεί να φυσά ή να δημιουργεί φούσκες με τα ραβδιά. Θα παρατηρήσετε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να καταπραΰνει το παιδί.

Μια εναλλακτική ιδέα είναι να βάλετε μουσική και, καθώς η μουσική παίζει, το παιδί να δημιουργεί φούσκες στον αέρα. Όμως, όταν η μελωδία σταματά, το παιδί πρέπει να μετατραπεί σε "άγαλμα" και να παραμείνει ακίνητο μέχρι να ξεκινήσει ξανά η μουσική.

Αυτό το παιχνίδι προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση αλλά και μια ευκαιρία για τα παιδιά να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους με τον πιο ήρεμο τρόπο. 

Το παιχνίδι του κρυφτού είναι ένα κλασικό παιχνίδι που αγαπάμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Απαιτεί, ωστόσο, ένα βαθμό αυτοπειθαρχίας και αυτοέλεγχου, πράγμα που αποτελεί πρόκληση, ειδικά για τα παιδιά που είναι περισσότερο ανήσυχα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS