ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος μας το φθινόπωρο

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει να κοιτάξουμε τον σκύλο μας για τυχόν μολύνσεις και δερματικές παθήσεις.

Μαρία Καραμάνου

Μετά τις αξέχαστες θερινές μας διακοπές, οι οποίες συχνά συμπεριλαμβάνουν και τον αγαπημένο μας σκύλο ως πιστό σύντροφο των αποδράσεών μας, η επιστροφή στην καθημερινότητα απαιτεί προσοχή και φροντίδα για την υγεία του. Καθώς περνάμε από την ζεστή και υγρή εποχή του καλοκαιριού στο δροσερότερο φθινόπωρο, η μετάβαση μπορεί να επηρεάσει τον τετράποδο φίλο μας. Εδώ θα εξετάσουμε τα σημαντικά μέτρα φροντίδας που πρέπει να λάβουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο σκύλος μας παραμένει υγιής και ευτυχισμένος κατά την επιστροφή μας στην καθημερινή ρουτίνα.

Αποπαρασίτωση: Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να αποπαρασιτώσουμε τον σκύλο μας. Δίνουμε χάπια για τα ενδοπαράσιτα, ώστε να εξαλείψουμε ενδεχόμενα εσωτερικά παράσιτα που μπορεί να έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αντιπαρασιτική Θεραπεία: Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε προληπτική αγωγή για τα εξωπαράσιτα, όπως ψύλλους και τσιμπούρια, για να προστατεύσουμε τον σκύλο μας από ενοχλητικά εξωτερικά παράσιτα.

Έλεγχος των Αυτιών: Εάν ο σκύλος μας έκανε πολλές βουτιές στη θάλασσα ή αν τον έχουμε πλυνει συχνά, πρέπει να ελέγξουμε τα αυτιά του για πιθανή ωτίτιδα. Η υγρασία που παραμένει μπορεί να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη παρασίτων, και η ωτίτιδα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Μετά την επιστροφή μας από την εξοχή, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στην υγεία του αγαπημένου μας σκύλου. Καθώς περνάνε πολλές ώρες στη φύση και συμμετέχουν σε δραστηριότητες, το δέρμα τους εκτίθεται σε πολλούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλοιώσεις, αμυχές, σπυράκια, ή οτιδήποτε άλλο.

Ένα από τα προβλήματα που πρέπει να παρακολουθούμε είναι η νόσος που μεταδίδεται από τσιμπήματα μολυσμένης σκνίπας. Ο χρόνος επώασης είναι αρκετά μεγάλος, και η νόσος μπορεί να είναι ασυμπτωματική για πολύ καιρό, ενδεχομένως να εμφανιστεί σε προχωρημένο στάδιο.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τον κτηνίατρο με τα κατοικίδια μας μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Ο κτηνίατρος θα μπορέσει να εξετάσει τα ζώα μας κλινικά και αιματολογικά και να παράσχει προληπτική φροντίδα εάν απαιτείται. Αυτό μπορεί να προλάβει προβλήματα υγείας πριν αυτά εξελιχθούν σε πιο σοβαρά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS