ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Αν είσαι και εσύ μπερδεμένος με το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ πρέπει να δεις αυτό το βίντεο

Μέσα σε δυο λεπτά θα σου λυθούν όλες οι απορίες

newsroom must

Ίσως να παρακολουθείς τις εξελίξεις στις εκλογές των ΗΠΑ και να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει και αυτό είναι λογικό.

Η διαδικασία εκλογής και καταμέτρησης των ψήφων είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει με τα Κυπριακά δεδομένα. Καταρχάς ο πρόεδρος δεν εκλέγεται με βάση την πλειοψηφία των ψήφων που δέχτηκε. Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές η Hillary είχε περισσότερες ψήφους όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κάθε πολιτεία έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων –διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία- που ο υποψήφιος λαμβάνει μόνο όταν κερδίσει και έχει τους περισσότερους ψήφους σε αυτή.

Οι πολιτείες κλειδιά είναι αυτές που δίνουν περισσότερους εκλέκτορες και μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Στις φετινές εκλογές ωστόσο πολλοί Αμερικάνοι αποφάσισαν να ψηφίσουν νωρίτερα μέσω ταχυδρομείου με τον Trump να αναφέρει ότι λόγω αυτής της διαδικασίας θα υπάρξει απάτη.

Από τότε που ξεκίνησε η καταμέτρηση τα χρώματα στις πολιτείες εναλλάσσονται συνεχώς με το αποτέλεσμα να μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή όπως είδαμε.

Το παρακάτω βίντεο το οποίο είναι απόσπασμα από την εκπομπή Tonight Show με τον Jimmy Fallon θα σου δώσει να καταλάβεις με απλά λόγια μέσα σε δύο μόλις λεπτά τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ο Trump επιμένει να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Bernie Sanders λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές εξήγησε τι ακριβώς θα συμβεί και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν έπεσε καθόλου έξω.

«Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου, και λέγεται πως δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα παρά μόνο αρκετές μέρες μετά. Εσείς πότε πιστεύετε πως θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα;» ρωτάει ο Fallon με τον Sanders να απαντάει απλά και εύστοχα: «Υποψιάζομαι πως θα διαμορφωθεί μια κατάσταση, σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και σε άλλες Πολιτείες όπου θα λαμβάνουν τεράστιο αριθμό επιστολικών ψήφων. Σε αντίθεση με Πολιτείες όπως η Φλόριντα ή το Βερμόντ, οι Πολιτείες αυτές (σ.σ. που ανάφερε πρώτες) δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τις επιστολικές ψήφους πριν την ημέρα των εκλογών ή ακόμη και αφού κλείσουν οι κάλπες. Θα έχουμε δηλαδή Πολιτείες που θα πρέπει να καταμετρήσουν εκατομμύρια επιστολικές ψήφους…»

Δείτε την συνέχεια στο βίντεο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση