ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

All Eyes On Rafah: Τι σημαίνει το viral σλόγκαν

Ποια είναι η σημασία του σλόγκαν που βλέπουμε παντού στα social media τις τελευταίες ημέρες

Μαρία Σάββα

Από χθες, οι κοινωνικές πλατφόρμες έχουν κατακλυστεί από μια εικόνα που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη, συνοδευόμενη από το μήνυμα «ALL EYES ON RAFAH» (όλα τα μάτια στη Ράφα). Μέχρι στιγμής, την έχουν μοιραστεί στα stories τους 32 εκατομμύρια άτομα, και ίσως αναρωτιέσαι τι σημαίνει αυτό, πέρα από το προφανές.

Η Ράφα είναι μια πόλη στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου κατέφυγαν πολλοί Παλαιστίνιοι μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ. Ήταν κάποτε μια «ασφαλής ζώνη», αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Αυτή τη στιγμή, η Γάζα είναι αποκομμένη από κάθε είδους βοήθεια, και όσοι χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, δεν μπορούν να φύγουν από την περιοχή.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με βίντεο που δείχνουν τις φρικιαστικές συνέπειες της πρόσφατης επίθεσης του Ισραήλ. Ένας πατέρας κρατά το αποκεφαλισμένο σώμα του παιδιού του, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σορούς αμάχων, και παιδιά κάηκαν ζωντανά. Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τη Ράφα πριν και μετά την επίθεση. Παρόλα αυτά, η λέξη «γενοκτονία» δεν ακούγεται όσο συχνά θα έπρεπε, ενώ γράφονται άρθρα που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το θάνατο παιδιών.

Θα ήταν ίσως προτιμότερο να είχε χρησιμοποιηθεί μια πραγματική εικόνα από την καταστροφική επίθεση. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η εικόνα που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σημαντική. Ο λόγος που εμφανίζεται τόσο συχνά στην αρχική σου σελίδα είναι για να διασφαλιστεί ότι όντως «όλα τα μάτια βρίσκονται στη Ράφα». Ώστε, όταν όλο αυτό τελειώσει, κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X