ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Αιφνίδιοι θάνατοι: Δίνει απαντήσεις το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο προσπαθεί να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα των πολιτών

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Απαντήσεις αναφορικά με τους αιφνίδιους θανάτους επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Υγείας, μέσω της σελίδας στο Facebook, που έχει δημιουργήσει «Ας το συζητήσουμε είναι ΑΠΛΟ». Μέσα από μια ανάρτηση το Υπουργείο προσπαθεί να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τους αιφνίδιους θανάτους που καταγράφονται κάθε χρόνο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αναφορικά με τα συχνά ερωτήματα πολιτών που αφορούν τον αριθμό των αιφνιδίων θανάτων που καταγράφονται στην Κύπρο κάθε χρόνο, ενημερώνουμε ότι:

- Συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει αφού στις πλείστες των περιπτώσεων που αφορούν θανάτους, οι οποίοι προκαλούνται αιφνιδίως, στην συνέχεια εντοπίζεται η υποκείμενη αιτία θανάτου αφού πρώτα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που καταγράφονται τόσο από την Αστυνομία όσο και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

- Επομένως, μετά την ανάλυση των δεδομένων, δεν ξέρουμε για παράδειγμα, στο σύνολο των 6,391 θανάτων που επεσυνέβησαν το 2019 κάποιοι και πόσοι, είχαν αρχικά καταγραφεί χωρίς αιτία θανάτου στο ιατρικό πιστοποιητικό αιτιών θανάτου.

- Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων που συμβαίνουν σε οικίες, αλλά μετά από ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία) επιβεβαιώνεται ο θάνατος λόγω Εμφράγματος Μυοκαρδίου, η εγκεφαλικού επεισοδίου κοκ.

Για το 2019, δεν υπάρχει καταχωρημένος κάποιος θάνατος για τον οποίο δεν αποδόθηκε υποκείμενη αιτία θανάτου μετά από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Για το 2020, η ανάλυση των δεδομένων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ για το 2021 αυτή η ανάλυση θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, ως η διαδικασία που ακολουθείται πάντοτε από την αρμόδια Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας. (Υπ. Υγείας)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση