ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σήμερα, εξέδωσε την Τρίτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην προειδοποίηση η οποία ισχύει από τις 06:00 μέχρι τις 22:00 την Τετάρτη αναφέρεται ότι «παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διαστήματα την περιοχή».

«Η συνολική βροχόπτωση πιθανόν τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο», προστίθεται.

H πρόγνωση του καιρού 

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την Κρήτη, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Η αραιή σκόνη που παρατηρείται θα υποχωρήσει σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ορεινά και στα βορειοδυτικά παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη και το πρωί μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, σε περιοχές νότια της οροσειράς του Τροόδους ή και ελαφρά παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση