ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

5+1 tips για να είσαι αποδοτική στη δουλειά σου και από το σπίτι

Δεν συγκεντρώνεσαι; Δες τι πρέπει να κάνεις για να μπορείς να δουλέψεις κανονικά;

Δέσποινα Άσπρου

Η εξάπλωση του κορωνοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που ούτε καν φανταζόμασταν στα πιο τρελά μας όνειρα και κάθετι που είχαμε δεδομένο, πλέον, άλλαξε. Ανάμεσα στις πολλές επιπτώσεις της νέας νόσου, είναι και ο αυτοπεριορισμός μας - τον οποίο δεν πρέπει να βλέπουμε αρνητικά, αφού αποτελεί ένας τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι... και ενώ αυτό σαφώς έχει τα θετικά του, υπάρχουν και μερικά αρνητικά, με κυριότερο την έλλειψη συγκέντρωσης. Αν αντιμετωπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα, τότε δες 6 tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι το ίδιο αποδοτική με πριν.

1.Ντύσου όμορφα: Σαφώς δεν χρειάζεται να βάλεις τις δωδεκάποντες γόβες σου, αλλά το να βγάλεις τις πυτζάμες σου και να φορέσεις κάτι Comyfy είναι must. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσεις καλύτερα και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αφού ουκ ολίγες έρευνες έχουν δείξει πως τα ρούχα μας έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εργασιακή μας αποδοτικότητα.


Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

2.Βγες έξω: Αν ο καιρός σου το επιτρέπει, τότε πάρε το laptop σου και βγες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Το φωτεινό τοπίο θα σου δώσει άλλη αίσθηση και ενέργεια.


Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

3.Πες 'όχι' στον αγαπημένο σου καναπέ: Μπορεί ο καναπές να είναι το αγαπημένο σου σημείο μέσα στο σπίτι, ωστόσο κατά την διάρκεια των ωρών που δουλεύεις θα πρέπει να τον αποχαιρετήσεις. Βρες ένα αναπαυτικό κάθισμα, το οποίο θα σας εξασφαλίσει σωστή στάση σώματος και θα δείτε πως γρήγορα θα έρθει και η συγκέντρωση που τόσο πολύ επιθυμούσες.


Photo by Mimi Thian on Unsplash

4.Προσποιήσου ότι είσαι στην δουλειά: Βγάλε προς τα έξω το υποκριτικό σου ταλέντο και προσποιήσου ότι βρίσκεσαι στον εργασιακό σου χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορείς κάθε δέκα λεπτά να ανοίγεις το ψυγείο. Οργάνωσε κατάλληλα τα διαλείματά σου.


Photo by Evieanna Santiago on Unsplash

5.Φτιάξε τον δικό σου εργασιακό χώρο: Αν έχεις την δυνατότητα, οργάνωσε ένα σημείο, όπως σου αρέσει και συνδύασέ το με τον εργασιακό σου χώρο.


Photo by James McDonald on Unsplash

6.Μετά την δουλειά, "επέστρεψε" σπίτι: Όταν τελειώσεις την δουλειά σου, τότε κλείσε τον υπολογιστή σου, καθάρισε τα πάντα... και αν το γραφείο σου βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, τότε μην το επισκεφτείς για το υπόλοιπο της μέρας. Αν πάλι όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παίξε το παιχνίδι του μυαλού και νιώσε πως μόλις επέστρεψες στο σπίτι.


Photo by Bohdan Maylove on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση