ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

14 χρόνια πριν, όταν έδυσε ο «Ήλιος»

Το πρωί της Τετάρτης 14 Αυγούστου τελέστη το 14ο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής, στην παρουσία δεκάδων συγγενών από Κύπρο.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ η Νίκη Μιχαηλίδου, μέλος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων της «Ήλιος», περίπου 60 συγγενείς των θυμάτων από την Κύπρο, μαζί με συγγενείς των θυμάτων που διαμένουν στην Ελλάδα και εκπροσώπους φορέων, θα μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας για το μνημόσυνο, με τον συνολικό αριθμό να υπολογίζεται σε 150 άτομα.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκου Κενεβέζου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κόμματα, οργανώσεις και φορείς κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, στο εκκλησάκι στο Γραμματικό.

Το θρίλερ

Το Boeing της «Ήλιος», το οποίο μετέφερε 115 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, με προορισμό την Πράγμα και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, συνετρίβη στις 12:04 το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου 2005, στο Γραμματικό Αττικής.

Στις 10:37 εισήλθε στο FIR Αθηνών αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει επαφή με το αεροσκάφος ενεργοποιήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με το σχέδιο για ανάλογες περιπτώσεις και διατάχτηκε από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. να απογειωθούν μαχητικά για να εντοπίσουν το αεροσκάφος. Στις 11:05 απογειώθηκαν από την Νέα Αγχίαλο δύο μαχητικά F-16 τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το αεροπλάνο στις 11:18 και διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν αναίσθητος, ο κυβερνήτης δεν ήταν στην θέση του και είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες. Το αεροσκάφος μέχρι εκείνη την στιγμή πετούσε με τον αυτόματο πιλότο. Κατευθυνόμενο προς Εύβοια σε κάποια στιγμή έστριψε νότια και στις 11:41 οι πιλότοι των μαχητικών είδαν τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου που είχε πτυχίο πιλότου να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου. Μετά από λίγο τα καύσιμα του αεροπλάνου τελείωσαν, σταμάτησε ο αριστερός (11:50) και ο δεξιός κινητήρας (12:00) και στις 12:05 συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού στην βόρεια Αττική.

Δείτε σχετικό βίντεο πιο πάνω.

Πηγή: 24News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση