ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σε ποια εποχή και που θα ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου;

Σε ποια εποχή και που θα ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου;

newsroom must

Αν υπήρχε μια χρονομηχανή που μπορούσε να σε πάει σε άλλες εποχές, πού θα ήθελες να βρεθείς; Όπως και σε όλα τα θέματα, η αστρολογία έχει μιαν απάντηση για τις ιστορικές φάσεις που θα σου ταίριαζαν… γάντι. Ευτυχώς όμως που όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα του χιούμορ και της φαντασίας. Γιατί, σκέψου πόσο αφόρητος θα γινόταν ένας κόσμος που θα κατοικούνταν, έστω και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μόνο από εκπροσώπους ενός ζωδίου!

ΚΡΙΟΣ
Για έναν Κριό η ζωή με τους Βίκινγκς θα ήταν η καλύτερή του! Αλήθεια, σε φαντάζεσαι να είσαι ο ατρόμητος και επιβλητικός πολεμιστής που θα τον τρέμει όλη η μεσαιωνική Ευρώπη και η μισή Ασία; Να οργώνεις με τα καράβια σου τις θάλασσες και να πετάγεσαι ίσαμε την Αμερική; Να παίρνεις ό,τι θέλεις από όποιον γουστάρεις, και κανείς να μην τολμά να σου φέρει αντίρρηση, γιατί θα φοβάται μήπως θα του κάνεις το κρανίο… κρασοπότηρο; Α, αυτή κι αν είναι ζωή!

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος με μια χρονομηχανή θα πήγαινε ευχαρίστως να πάρει μέρος στην κατάκτηση της αμερικανικής Δύσης, με τα καραβάνια των εποίκων, νικώντας τα μύρια όσα εμπόδια και άγρια θηρία.... Σκέψου τις αχανείς πεδιάδες που θα περίμεναν εσένα να τις καλλιεργήσεις Να δημιουργήσεις εύφορα αγροκτήματα και να στήσεις πόλεις από το τίποτα. Να δαμάσεις τη φύση. Να χτίσεις μια ζωή από το μηδέν. Και, στο τέλος της ημέρας, να αγναντεύεις το ηλιοβασίλεμα αφήνοντας τον εαυτό σου να βυθιστεί επάξια στον αυτοθαυμασμό…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένας Δίδυμος στην Αρχαία Αθήνα ή γενικά στην αρχαιοελληνική επικράτεια… Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; Να είσαι παρών στη διαμόρφωση αυτού του τεράστιου πολιτισμού του Πνεύματος. Να συναναστρέφεσαι φιλοσόφους, πολιτικούς, ρήτορες που όλο μιλάνε. Να πηγαίνεις στην Εκκλησία του Δήμου και να μιλάς κι εσύ, όσο τραβάει η καρδιά σου, Και μετά να γυρίζεις σπίτι σου, όπου οι γυναίκες και τα δουλικά θα ασχολούνται με τα ταπεινά υλικά ζητήματα και την ευχάριστη διαβίωσή σου. Αυτό είναι που θα λέγαμε στην αρχαιοελληνική …βίος τε και όρνις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν έδιναν σε έναν Καρκίνο τη δυνατότητα να ταξιδέψει με τη μηχανή του χρόνου, μάλλον θα γύριζε δυο- τρεις αιώνες πριν, στην εποχή των ρομαντικών ποιητών. Των αληθινών ρομαντικών όμως, που ήταν μέχρι τον λαιμό βουτηγμένοι στον πόνο της ύπαρξης. Πόνο για την ομορφιά που είναι προορισμένη να χαθεί στη φθορά, την ευτυχία που είναι άπιαστη σαν όνειρο, τη ματαιότητα των πάντων… Και, τι ωραία, αντί να σε λένε γκρινιάρη για αυτές τις εμμονές σου, να εκθειάζουν το ταλέντο σου να τις περιγράφεις!

ΛΕΩΝ
Αν είσαι Λέων, δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλο μέρος για σένα από την Αυλή των Βερσαλλιών, την εποχή του Λουδοβίκου του 14ου, γνωστού και ως Βασιλιά Ήλιου (τυχαίο;). Σε φαντάζεσαι με έναν τίτλο ευγενείας, με τα υπερπολυτελή συνολάκια σου και τις τεράστιες μπουκλωτές περούκες να κυκλοφορείς μέσα στα πλούτη και στα μεγαλεία; Και το μεταξωτό σου υπόδημα να μην έχει πατήσει jamais μέσα στη λάσπη; Μπορούμε ακόμα να σου πούμε σε ποιο δωμάτιο στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών θα ξημεροβραδιαζόσουν: Στην Αίθουσα των Κατόπτρων, φυσικά…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν ο Δαρβίνος είχε έναν Παρθένο για βοηθό, σίγουρα θα ολοκλήρωνε πολύ νωρίτερα τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών. Αλλά κι εσύ θα έπαιρνες ευχαρίστως αυτή τη θέση: ανάλυση, ταξινόμηση, κόντρα-ανάλυση… Παράδεισος! Παρεκτός κι αν πήγαινες με τη χρονομηχανή αρκετά πιο πίσω στην Ιστορία, σε κάποιο μεσαιωνικό μοναστήρι, όπου θα αντέγραφες με επιμέλεια αμέτρητους παπύρους με αρχαία χειρόγραφα. Και χωρίς λάθη και παραποιήσεις, όπως συνήθιζαν οι μεσαιωνικοί καλόγεροι. Κάποιος δεν έπρεπε να κάνει τη χαμαλοδουλειά να διασώσει την αρχαία σοφία;

ΖΥΓΟΣ
Αναγέννηση και ξερό ψωμί, θα έλεγε ένας Ζυγός πριν ρυθμίσει το κουμπί της χρονομηχανής. Εντάξει, το «ξερό ψωμί» δεν το εννοούσε, αλλά η προαναφερθείσα χρονική περίοδος μοιάζει να φτιάχτηκε από και για εκείνον. Φαντάσου τώρα εσύ τον εαυτό σου, να ζεις μέσα σε μια άνθιση της τέχνης και του πολιτισμού. Να είσαι ένας πάμπλουτος μαικήνας στη Φλωρεντία, π.χ., και να στολίζεις το παλάτι σου με τα πιο υπέροχα έργα τέχνης. Και να λες: «Τι γίνεται, Λεονάρντο, αργεί ακόμα αυτή η Τζοκόντα;». Αυτά κι αν είναι μεγαλεία…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οποιαδήποτε περίοδος της ρωμαϊκής ή της βυζαντινής αυτοκρατορίας είναι μαγευτική για έναν Σκορπιό. Πόσοι αυτοκράτορες που θυμάσαι (ή δεν θυμάσαι) από τον καιρό που διάβαζες Ιστορία στο σχολείο, ο ένας μετά τον άλλο… Πόσες ίντριγκες, οικογενειακά δράματα και φοβερά παρασκήνια με ενθρονίσεις και εκθρονίσεις…Και εσύ να είσαι εκεί και να τα παρακολουθείς live, όπως στα αλήθεια έγιναν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να μπορείς πότε πότε να κινείς κάποιο πιόνι στην τεράστια σκακιέρα, αλλάζοντας τον ρου της Ιστορίας. Άλλο που δεν ήθελες!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν είσαι Τοξότης, για σένα το μεγαλύτερο δώρο της χρονομηχανής θα ήταν μάλλον η δυνατότητα να ταξιδέψεις με τα πλοία του Κολόμβου, του Μαγγελάνου, του Βάσκο ντε Γκάμα… Όλων εκείνων, τέλος πάντων, που άλλαξαν με τις ανακαλύψεις τους τον χάρτη της Γης. Αλλά δεν θα σε πείραζε καθόλου να φτάσεις και μέχρι την εποχή των δεινοσαύρων, για να δεις από κοντά (όχι πολύ κοντά, έτσι;) πώς έμοιαζαν αυτά τα πλάσματα. Θες ακόμα πιο πίσω στον χρόνο; Το Big Bang, η στιγμή που δημιουργήθηκε το σύμπαν, σου κάνει;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η εποχή της αυτοκρατορικής Κίνας έχει συναρπαστικές πτυχές για έναν Αιγόκερω. Φαντάζεσαι να παρακολουθείς από κοντά αυτή την απίστευτη πρόοδο στις επιστήμες και τις τέχνες; Να γνωρίζεις από πρώτο χέρι την αυτοπειθαρχία των πολεμικών τεχνών ή της καλλιγραφίας; Να θαυμάζεις την οργάνωση μιας τεράστιας κρατικής μηχανής; Με άλλα λόγια, να βλέπεις σε εφαρμογή αυτές τις αρετές που τόσο εκτιμάς; Πρόσεξε μόνο να βρεθείς μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, εκεί δηλαδή που είναι το παλάτι, και όχι στις εσχατιές του Σινικού Τείχους. Γιατί αλλιώς σε περιμένει πολύ περπάτημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η περίφημη Ατλαντίδα είναι για τον Υδροχόο ο καλύτερος προορισμός για ένα ταξίδι με τη μηχανή του χρόνου. Έτσι θα επιβεβαιωθεί και η ιστορική ύπαρξή της. Για τους άλλους βασικά, γιατί εσύ δεν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν πρόκειται περί μύθου. Θα γνωρίσεις επιτέλους από κοντά τη χώρα των ιδανικών σου. Αυτή που συνδυάζει την ανθρώπινη πνευματική και σωματική εξέλιξη, την ασύλληπτη τεχνολογία, τη συγκλονιστική ομορφιά. Πρόσεξε όμως το timing του ταξιδιού σου. Φύγε από εκεί έγκαιρα, μη σε χάσουμε μαζί με την Ατλαντίδα!

ΙΧΘΕΙΣ
Πηγαίνετε εσείς οι υπόλοιποι στο παρελθόν και ο Ιχθύς θα πάει στο μέλλον. Γιατί, αντί να συμπληρώνει με τη φαντασία του αυτά που έγιναν στην Ιστορία, προτιμά να φτιάχνει εντελώς δικά του. Εσύ λοιπόν, σαν γνήσιο Ψάρι, θα ήθελες να βρεθείς στην εποχή που οι άνθρωποι θα ζουν σε υποβρύχιες πόλεις και θα αναπνέουν μέσα στο νερό. Επιτέλους, να βρεθείς στο στοιχείο σου… Ή θα έχουν φτερά και θα ζουν σε αιωρούμενα σπίτια. Ή θα κατοικούν στα φεγγάρια του Δία. Θέλουν φανταστικά ταξίδια; Εσύ τους βάζεις όλους κάτω.

πηγή myastro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
άστρα  |  ζώδια  |  love  |  couple  |  relationship  |  travel  |  time  |  ταξίδι  |  χρόνος

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X