ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρη μίνι πλισέ φούστα, cropped πουκάμισο και sneakers
 

Το μήνυμα του Σπύρου Μπιμπίλα φιλώντας έναν άλλο άντρα

Το δικό του λιθαράκι στη χθεσινή ημέρα κατά της ομοφοβίας έδωσε ο ηθοποιός μέσα από μια ανάρτηση

Γιώργος Γκαρακλίδης

Χθες, 17 Μαΐου ήταν η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίρνουν κυριολεκτικά «φωτιά» με διάφορες αναρτήσεις και σχόλια περί του θέματος. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ήταν και ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. 

Ο ηθοποιός ανήρτησε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να φιλάει έναν άλλον άντρα σε ένα έργο στο οποίο συμμετείχε 42 ολόκληρα χρόνια πριν και το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του δέχτηκε πολλές αντιδράσεις καθώς επρόκειτο για κάτι παράτολμο για τα δεδομένα της εποχής. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία της ανάρτησης το εξής:

«42 χρονια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους.Ενα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλαδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγαλη επιτυχία..Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντινου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη.( το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ , μέρα κατά της ομοφοβιας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβιας αξίζει να το μνημονεύουμε... Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους». 

Δείτε την ανάρτηση του ηθοποιού μαζί με τη λεζάντα και τη φωτογραφία από το έργο «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών»:

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση