ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Το έμμεσο μήνυμα της βασίλισσας προς την Greta Thunberg

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Όπως κάθε χρόνο, σαν ''παράδοση'' στη Μεγάλη Βρετανία, μεταδίδεται στους τηλεοπτικούς δέκτες το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ελισάβετ, κατά το οποίο μιλά για διάφορα θέματα που απασχόλησαν τη χώρα τη χρονιά που πέρασε και περνά το δικό της μήνυμα για τις γιορτές. Φέτος, ανάμεσα σε άλλα, η βασίλισσα προχώρησε και σε κάτι που δεν περιμέναμε ιδιαίτερα, έναν έμμεσο έπαινο προς τους ακτιβιστές που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος, πιθανότατα με αφορμή τις συζητήσεις που ξεκίνησε μέσα στη χρονιά η νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg. 

''Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα μπορεί να διαφέρουν απ' αυτές που αντιμετώπιζε η δική μου γενιά, αλλά με εξέπληξε το πώς οι νέες γενιές έδωσαν αίσθημα ευθύνης σε θέματα όπως την προστασία του περιβάλλοντος και τις κλιματικές αλλαγές'' είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει κινήσεις υπέρ του περιβάλλοντος. Το 2018 ήταν πίσω από την απόφαση να αποσυρθούν κάθε είδους πλαστικά μιας χρήσης από το παλάτι. 

Το θέμα της φετινής ομιλίας ήταν ''μικρά βήματα'', και ξεκίνησε με αναφορά στην 50η επέτειο της προσγείωσης του Neil Armstrong στο φεγγάρι, και στο διάσημο, πλέον, σχόλιο πως τότε έκανε ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα. 

''Αξίζει να θυμόμαστε πως συχνά τα μικρά βήματα, όχι τα μεγάλα, είναι αυτά που φέρνουν τη μεγαλύτερη αλλαγή'' κατέληξε η βασίλισσα.  

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία της πιο κάτω.

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση