
Μαρία Καραμάνου
Δεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, ενός ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στον χώρο των κυπριακών ΜΜΕ, η μνήμη του παραμένει ζωντανή όχι μόνο μέσα από το έργο του, αλλά και μέσα από τους ανθρώπους που τον αγάπησαν.
Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του, πρόσωπα από τον χώρο της τηλεόρασης, της δημοσιογραφίας και της δημόσιας ζωής τίμησαν τη μνήμη του με αναρτήσεις γεμάτες σεβασμό και συγκίνηση. Ανάμεσά τους και η Εβελίνα Βασίλη, μία από τις δίδυμες κόρες της Έφης Παπαϊωάννου, πρώην συζύγου του Άντη Χατζηκωστή.

Η Εβελίνα μοιράστηκε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο από τα παιδικά της χρόνια, στο οποίο εμφανίζεται να παίζει με την αδελφή της, ενώ ο Άντης τις βιντεοσκοπεί και τις ενθαρρύνει με τρυφερότητα. Στη λεζάντα που συνόδευε το βίντεο, η Εβελίνα έγραψε λόγια βαθιάς αγάπης και ευγνωμοσύνης, μιλώντας για το αποτύπωμα που άφησε ο Άντης στη ζωή της, ακόμη κι αν δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πολλά χρόνια μαζί. Τόνισε πως της έμαθε τι σημαίνει αληθινή αγάπη, σεβασμός προς τους ανθρώπους και πίστη στην προσωπική ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντάς τον «φως» και «δύναμη» της.
Η 11η Ιανουαρίου 2010 παραμένει μια από τις πιο σκοτεινές ημερομηνίες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Το παγωμένο εκείνο βράδυ, η είδηση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή έξω από το σπίτι του συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία και προκάλεσε σοκ πολύ πέρα από τα σύνορα του νησιού.

Δείτε αυτούσια την ανάρτησή της:
«Ο άντρας που ήσουν, είσαι και πάντα θα είσαι, ήμουν μικρή, δυστυχώς δεν καταφέραμε να ζήσουμε όσα θα ήθελα μαζί αλλά άφησες ιστορία που ανακαλύπτω με τα χρόνια… είμαι περήφανη. Μου έμαθες τι σημαίνει αληθινή αγάπη…για τους ανθρώπους, τη ζωή, την προσωπική μας ανάπτυξη. Είσαι τα πάντα μου, η αδυναμία μου, Άντη μου, φως μου, ακόμη και αν δεν σε έχω ούτε εσένα ούτε πολλές φωτογραφίες μας, μου δίνεις δύναμη και μας θυμάμαι με το να ακούω το γέλιο σου σ’ αυτό το video (κειμήλιο για μένα). Με καθοδηγείς με τον τρόπο σου και το πνεύμα σου και σ’ ευχαριστώ που ήσουν αυτός που ήσουν, αγαπώσε παπάκι μου».















