ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Τελικά, πόσο κόστισε η κηδεία της Ελισάβετ;

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο Κάρολος φέρεται να ταξίδεψε στην Σκωτία για να πενθήσει την μητέρα του με τον δικό του τρόπο.

Δέσποινα Άσπρου

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Βρετανία έκλεισε ένα κεφάλαιο εβδομήντα χρόνων, αφού με μια μεγαλοπρεπές τελετή διάρκειας δώδεκα ωρών που ξεκίνησε από το Αββαείο του Γουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ και στην οποία “το παρών” τους έδωσαν πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο, γαλαζοαίματοι και άνθρωποι που γνώριζαν προσωπικά την Ελισάβετ, αποχαιρέτησε την αγαπημένη του βασίλισσα.

Πλέον, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της χώρας, αναπαύεται στην τελευταία της κατοικία. Σύμφωνα με το Enews! και άλλες ξένες ειδησεογραφικές σελίδες το κόστος τελετής της κηδείας ανέρχεται περίπου στα 7,5 εκατ. δολ. κατ' ελάχιστον και στην τελετή έδωσαν "το παρών" τους δύο χιλιάδες επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών πολιτικοί αρχηγοί και μέλη των βασιλικών Οικογένειων από όλο τον κόσμο. Την ημέρα της κηδείας, δέκα χιλιάδες αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου και τον περίχωρων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων που βρέθηκαν στους δρόμους για να πουν το «ύστατο χαίρε» στη νεκρή εστεμμένη.

Να θυμίσουμε ότι ο ενταφιασμός της Ελισάβετ έγινε μακριά από τα φλας της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ενταφιάστηκαν στην κρύπτη όπου βρίσκονται οι σοροί του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου, της μητέρας της και της αδελφής της Μαργαρίτας.

Ανώτερη βασιλική πηγή δήλωσε στην Evening Standard: «Ναι, υπήρξαν δάκρυα. Φυσικά και υπήρξαν. Αλλά τουλάχιστον η βασίλισσα έχει ησυχάσει τώρα».

Λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρας του, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' μαζί με τη βασιλική σύζυγό του Καμίλα, ταξίδεψαν στην Σκωτία, προκειμένου ο Κάρολος να πενθήσει την μητέρα του μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. Να πούμε ότι η περίοδος του βασιλικού πένθους θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα από την ημέρα της κηδείας και κατά την διάρκεια των ημερών αυτών, τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα απέχουν από την τέλεση των καθηκόντων τους.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση