ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Swift: Διέρρευσε το νέο της άλμπουμ...είναι AI;

Οι θαυμαστές της αντιδρούν στην «διαρροή» του νέου της άλμπουμ αλλά και στο περιεχόμενο του.

Μαρία Καραμάνου

Οι θαυμαστές της Taylor Swift βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς το νέο της άλμπουμ, «The Tortured Poets Department», φέρεται να έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο πριν από την προγραμματισμένη επίσημη κυκλοφορία του. Μια διαρροή που περιελάμβανε και τα 17 τραγούδια του άλμπουμ φαίνεται να έγινε διαθέσιμη μέσω ενός συνδέσμου του Google Drive, τον οποίο πολλοί μοιράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Ενώ πολλοί από τους οπαδούς της Swift, γνωστοί ως «Swifties», έσπευσαν να ακούσουν τα νέα τραγούδια, άλλοι παραμένουν πιστοί στην απόφασή τους να περιμένουν μέχρι την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, θεωρώντας αυτή την πράξη ως ένδειξη αληθινής υποστήριξης προς την τραγουδίστρια.

Η διάσημη τραγουδίστρια, ανακοίνωσε τον 11ο δίσκο της κατά τη διάρκεια των βραβείων Grammy τον Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας την πρώτη της κυκλοφορία με ολοκαίνουργιο υλικό από την εποχή του «Midnights» τον Οκτώβριο του 2022. Το νέο άλμπουμ έχει προκαλέσει σημαντική αναταραχή στα social media, κυρίως εξαιτίας της διαρροής.

Μέσα στον ζωηρό διάλογο στα social media, μερικοί οπαδοί της Swift έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την πρόωρη διαρροή, προτρέποντας τους άλλους να περιμένουν την επίσημη κυκλοφορία για να ακούσουν τα τραγούδια. Ένας χρήστης έγραψε, «Σηκώστε το χέρι σας αν είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φαν της Taylor Swift και δεν ακούσατε το άλμπουμ», επιχειρώντας να οριοθετήσει τις γραμμές μεταξύ των πιστών οπαδών και αυτών που ενέδωσαν στην περιέργεια της διαρροής.

«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μόνο να είσαι θαυμαστής. Είναι να σέβεσαι τους άλλους για τη σκληρή δουλειά τους!», έγραψε ένας άλλος.

«Αυτή και η ομάδα της έχουν σχεδιάσει και δουλέψει τόσο σχολαστικά για την κυκλοφορία του άλμπουμ, μην είστε ασεβείς και το καταστρέφετε και για τους άλλους», γράφει ένας χρήστης του Χ.

Ένας άλλος είπε ότι ήθελαν να περιμένουν να ακούσουν ολόκληρο το άλμπουμ, «Και να αποκτήσουν πραγματικά την πρώτη εμπειρία ακρόασης».

Ενώ η αναστάτωση γύρω από τη διαρροή του άλμπουμ της Swift, «The Tortured Poets Department», συνεχίζεται, κάποιοι θαυμαστές έχουν αρχίσει να εκφράζουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των διαρρεύσεων. Υποψίες ότι τα τραγούδια ίσως είναι παραποιήσεις δημιουργημένες από τεχνητή νοημοσύνη έχουν κυκλοφορήσει, παρόλο που κάποια από τα κομμάτια που αναρτήθηκαν διαδικτυακά και παρουσιάστηκαν ως «AI-generated», τελικά αποδείχθηκαν ότι είναι παλαιότερα, λιγότερο γνωστά τραγούδια της τραγουδίστριας.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των οπαδών και έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με τις πρακτικές προστασίας του πνευματικού κτήματος καλλιτεχνών στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση