ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Shakira: Δίωξη για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων

Η γνωστή τραγουδίστρια περιμένει ήδη τη δίκη της για μία άλλη υπόθεση.

Μαρία Καραμάνου

Η Shakira αντιμετωπίζει νέες νομικές διώξεις στην Ισπανία σχετικά με φορολογικές υποθέσεις. Οι εισαγγελικές αρχές της Βαρκελώνης την κατηγορούν ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ για τα εισοδήματά της το 2018. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί δίκη για μια άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις 20 Νοεμβρίου. Στην υπόθεση αυτή, η Shakira κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε μια offshore εταιρεία σε φορολογικό "παράδεισο" για να αποφύγει την καταβολή φόρων. Η τραγουδίστρια έχει ήδη ενημερωθεί για τις κατηγορίες σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Βαρκελώνης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, το κεντρικό σημείο αφορά το πού ζούσε η Shakira το διάστημα 2012-2014. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι, τουλάχιστον για το μισό αυτού του χρονικού διαστήματος, η Shakira διέμενε στην Ισπανία, και επομένως θα έπρεπε να καταβάλει φόρους στη χώρα αυτή, παρότι η επίσημη κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες.

Η έρευνα για τη νέα υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούλιο και μετά από επανεξέταση των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να ασκήσουν νέες κατηγορίες κατά της τραγουδίστριας. Η δικάσιμος δεν έχει ακόμη οριστεί. Η εταιρεία Llorente y Cuenca, που εκπροσωπεί τη Shakira, δήλωσε τον Ιούλιο ότι η τραγουδίστρια πάντα προσήρχε στηριζόμενη στον νόμο και στις οδηγίες των οικονομικών συμβούλων της.

Τα τελευταία χρόνια, οι ισπανικές φορολογικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε διάφορους αθλητές και διάσημους, όπως οι Messi και Ronaldo, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση