ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: bodycon φόρεμα, denim σακάκι και πέδιλα
 

ΠΟΥ: Κατηγορεί τον Elon Musk για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»

Τι ακριβώς συνέβη;

Μαρία Σάββα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την Πέμπτη 23 κατηγόρησε δημόσια τον Elon Musk, χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων». Η κατηγορία αυτή έγινε αφότου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, με ανάρτησή που έκανε στο Twitter, κάλεσε τις χώρες «να μην εκχωρήσουν την εξουσία τους» στον Οργανισμό με αφορμή το προσχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία η συμφωνία θα εκχωρήσει εξουσίες στον ΠΟΥ είναι απλούστατα λανθασμένη. Είναι fake news» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Κάτι στο οποίο ο Elon αναδημοσίευσε το βίντεο που είχε αναρτήσει ο ακροδεξιός Αυστραλός γερουσιαστής Malcom Roberts, στο οποίο επέκρινε τον ΠΟΥ.

«Οι χώρες δεν εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον ΠΟΥ. Η Συμφωνία για τις Πανδημίες δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πανδημίες. Θα μας βοηθήσει να προστατεύουμε καλύτερα τους ανθρώπους, είτε ζουν σε πλούσιες είτε σε φτωχές χώρες», απάντησε με τη σειρά του ο Ghebreyesus. «Εάν κάποιος πολιτικός ή επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε έχει μπερδευτεί για το τι είναι και τι δεν είναι η συμφωνία για τις πανδημίες, θα χαρούμε πολύ να τη συζητήσουμε και να την εξηγήσουμε», ανέφερε σε διαβεβαιώσεις του ο ΠΟΥ.

Εξήγησαν επίσης ότι «οι χώρες και μόνον αυτές θα αποφασίσουν τι θα λέει η συμφωνία» και «θα την θέσουν σε εφαρμογή σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους».

Τελειώνοντας τις διαβεβαιώσεις του ο ΠΟΥ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2024 και κάλεσε τις χώρες να «πάρουν μαθήματα από αυτήν την πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Elon Musk  |  ΠΟΥ  |  news  |  celebs  |  gossip  |  showbiz  |  lifestyle

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση