ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

World Athletics: Απαγορεύει σε τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες γυναικών

Δείτε πιο κάτω τα κριτήρια συμμετοχής

Μαρία Σάββα

Η World Athletics ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε σε transgender αθλήτριες να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κυβερνώντος σώματος, Lord Coe, ανέφερε ότι κάμια τρανς αθλήτρια που έχει περάσει από ανδρική εφηβεία, δεν επιτρέπεται να διαγωνιστεί σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης γυναικών από τις 31 Μαρτίου.

«Δεν λέμε όχι για πάντα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η απόφαση «καθοδηγείται από την πρωταρχική αρχή που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας».

Να σημειώσουμε ότι το συμβούλιο της World Athletics ψήφισε επίσης τη μείωση της ποσότητας τεστοστερόνης στο αίμα που επιτρέπεται για αθλητές με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου (DSD). Αυτός ο κανονισμός θα αναγκάσει μια «μερίδα» αθλητών να μειώσουν το επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα τους κάτω από 2,5 νανομόρια ανά λίτρο, από πέντε. Πρέπει επίσης να παραμείνουν κάτω από αυτό το όριο για δύο χρόνια προκειμένου να διαγωνιστούν διεθνώς στη γυναικεία κατηγορία.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι για τους αθλητές DSD που ήδη συμμετέχουν σε αγώνες, πριν γίνουν οι πιο πάνω περιορισμοί, θα πρέπει να καταστέλλουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους κάτω από 2,5 nmol/L για τουλάχιστον έξι μήνες πριν τους επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS