ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Ποιον υποψήφιο υποστηρίζουν περισσότερο οι γυναίκες;

Δείτε ποιον υποψήφιο προτιμούν οι Κύπριες

Δέσποινα Άσπρου

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και παρά το θρίλερ για το ποιος θα λάβει τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο της δεύτερης θέσης, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να έχει οριακά το βραβάδισμα σε σχέση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταφέρνει να διατηρεί την πρωτιά και να διεκδικεί την προεδρική καρέκλα - γεγονός που αποδεικνύεται και μέσα από την παρουσίαση της κυλιόμενης δημοσκόπησης της «Κ» - Symmetron Market Research (11-16 Ιανουαρίου) σε δείγμα 1200 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, βάση της δεύτερης κυλιόμενης δημοσκόπησης  που γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (αφαιρούνται όσοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν) καταγράφοντας τις τάσεις του εκλογικού σώματος και την πορεία των υποψήφιων προς το Προεδρικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμά του με 32,7% αυξάνοντάς το οριακά σε σχέση με την δημοσκόπηση που παρουσίασε η «Κ» την περασμένη Κυριακή όπου κατέγραφε 32,4%. Λαμβάνει το 33,7% σε σχέση με το 32,9% που λάμβανε από τον ΔΗΣΥ την περασμένη Κυριακή, 10,3% από το ΑΚΕΛ, 70,7% από το ΔΗΚΟ , 17,8% από το ΕΛΑΜ και από τους Οικολόγους 22,4%. Σχετική δυσκολία συσπείρωσης παρουσιάζει στα δύο συνεργαζόμενα κόμματα την ΕΔΕΚ, όπου λαμβάνει το 54.7% και από την ΔΗΠΑ όπου λαμβάνει το 55.2%.Από την αποχή των περασμένων βουλευτικών εκλογών, λαμβάνει το 21.7%.

Πέρα από αυτά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βάση της δημοσκόπησης έχει στα χέρια του ακόμη μια "πρωτιά". Ο λόγος για την προτίμηση που τρέφουν οι Κύπριες γυναίκες προς το πρόσωπό του. Κατά την διάρκεια της δημοσκόπησης ο ίδιος απέσπασε 311 θετικές ψήφους από γυναίκες και 173 αρνητικές, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σημείωσε 230 αρνητικές και 222 θετικές. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε 364 αρνητκές και 141 θετικές.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση