ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής υποψήφιος πρόεδρος

Το αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από δημοσκόπηση που έκανε η Καθημερινή.

Δέσποινα Άσπρου

Με την προεκλογική περίοδο να φτάνει στο τέλος της σε τρεις περίπου βδομάδες, το εκλογικό τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να διατηρεί την πρώτη θέση - γεγονός που αποδείχθηκε και μέσα από την πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε η εφημερίδα Καθημερινή με την  Symmetron και της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιοποίθηκαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου - και βάση αυτής, η εκλογική επιρροή του είναι 32,4%. Όσον αφορά την διεκδήκηση της πολυπόθητης δεύτερης θέσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Καθημερινή σε δημοσίευμά της, παραμένει  αχαρτογράφητο ναρκοπέδιο για τους κύριους Μαυρογιάννη και Νεοφύτου. 

Παρά τις επιθέσεις που δέχεται από τα εκλογικά επιτελεία των αντιπάλων του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος με 51% θετικές κρίσεις και 36% αρνητικές. Mε αφορμή την δημοφιλία του, ας δούμε μερικά πράγματα για αυτόν.

Διατηρώντας την κομψή και προσεγμένη του εμφάνιση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται απόλυτα μελετημένος και ιδιαίτερα προετοιμασμένος. Αν και σίγουρα οι θέσεις και οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι αυτές που μετρούν ως προς την εκλογή ενός προέδρου, η εικόνα -δυστυχώς ή ευτυχώς- δεν περνάει απαρατήρητη. Ούτε και οι στυλιστικές επιλογές.  Παρατηρώντας τις εμφανίσεις του, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο υποψήφιος πρόεδρος ποντάρει κυρίως σε κλασικά κουστούμια με μοντέρνες πινελιές στις αποχρώσεις του μπλε και του μαύρου. Τα δύο αυτά χρώματα, είναι ιδιαίτερα δυναμικά και σίγουρα καθόλου τυχαία. Από πλευράς του,  το "navy blue" συμβολίζει τον ισχυρό δεσμό της φιλίας, την αφοσίωση και την αξιοπιστία - χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά για έναν πολιτικό, ενώ το μαύρο συνδέεται με την εξουσία και την κομψότητα. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες χρώμα που υποδηλώνει δύναμη και εξουσία. Μεγάλο ρόλο ως προς την δημοφιλία του, έχει μάλλον και το νεαρό της ηλικίας του.

 Αναφερόμενη στον λόγο που η σύζυγός του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη θεωρεί ότι ο Νίκος θα είναι ένας άξιος πρόεδρος, σε συνέντευξή της στο must αποκάλυψε: "H μέχρι σήμερα πορεία του αποδεικνύει την αξιοσύνη του. Έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα ο Νίκος, και η απόφασή του να μην συμβιβαστεί με κάτι εύκολο για τον ίδιο, αποδεικνύει πολλά. Τόσα χρόνια, επέδειξε εργατικότητα, ανθεκτικότητα, είτε αυτό αφορά τα πολλά ακαδημαϊκά του προσόντα από ανώτερα ιδρύματα διαφορετικών χωρών, είτε τον άριστο τρόπο που επιτέλεσε τα καθήκοντά του από τόσα διαφορετικά πόστα στην Κύπρο και στο εξωτερικό ως διπλωμάτης. Ήταν υποδειγματική η αφοσίωσή του στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκεί δοκιμάζεσαι με τους πιο ισχυρούς της γης. Αγαπά τον συνάνθρωπο και το αποδεικνύει κάθε μέρα, είναι μελετηρός, συναινετικός και αποφασιστικός. Αναζητά γνώμες, ακούει τους ειδικούς, και λαμβάνει αποφάσεις. Έχει το προφίλ του σύγχρονου ευρωπαίου ηγέτη γιατί είναι άριστος γνώστης των διεθνών σχέσεων αλλά και των εσωτερικών προκλήσεων και ξέρει καλά πώς δουλεύει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών που καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τη ζωή μας, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως και οι άριστες διαπροσωπικές σχέσεις που έχει με πολύ σημαντικές προσωπικότητες διεθνώς. Δεν χάνει ωστόσο, παρά τα αξιώματα, την απλότητα, την εντιμότητα και το ήθος του".

Τα παιδικά χρόνια του υποψήφιου προέδρου που γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1973 στην Πάφο ήταν όμορφα, καθώς όπως παραδέχτηκε στην εκπομπή "Όμορφη μέρα" οι γονείς του μπορεί να απουσίαζαν πολύ από το σπίτι λόγω της εργασίας τους και στην ουσία τον μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδερφή του, ωστόσο το αίσθημα της αγάπης κυριαρχούσε στο σπίτι. "Η οικογένειά μου ανήκε στην μεσαία τάξη, χωρίς ποτέ να τα έχουμε όλα. Ποτέ δεν νιώσαμε ότι μας έλειπε τίποτα. Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έμαθαν οι γονείς μου", αποκάλυψε στην ίδια εκπομπή.

Αποφοιτώντας από το σχολίο, η μεγάλη του αγάπη για την ιστορία τον οδήγησε να σπουδάσει στην Αμερική - όπου και διέμενε ο αδερφός του, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, Queens College, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε διπλωμάτης καριέρας από το 1999 μέχρι το 2018. Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε, ανάμεσα σε αλλά, ως Γενικός Πρόξενος στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (2013-2018) και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (2014-2018). Την 1η Μαρτίου το 2018 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών, θέση που κατείχε μέχρι την παραίτηση του στις 11 Ιανουαρίου το 2022.

Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας και Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου μεταξύ 2007 και 2010 στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (2009), “Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977–1988» (2013) και “Οι Γεωπολιτικές Πραγματικότητες στα Σχέδια Λύσης του Κυπριακού (1948-1978)” (2021).

Επιστρέφοντας τώρα στην προσωπική του ζωή, η δυσκολότερη γι' αυτόν περίοδος της ζωής του ήταν όταν σε μικρό χρονικό διάστημα έχασε τους γονείς και τον αδερφό του που ζούσε στην Αμερική. Μιλώντας στο «Όμορφη Μέρα» αποκάλυψε: «Ήταν δύσκολο και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με χιλιάδες ερωτήματα γιατί… πρώτος έφυγε ο πατέρας μου και η μητέρα μου τον ακολούθησε γιατί πιστεύω ότι ήταν τόσο δεμένοι. Μετά έχασα τον αδερφό μου που ζούσε στις ΗΠΑ…ήταν δύσκολη η διαδικασία μετάβασης εκεί λόγω της γραφειοκρατίας για θεώρηση βίζας».

Στον ελεύθερό του χρόνο αγαπά να περνά οικογενειακές στιγμές με την σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά και τις τέσσερίς του κόρες, την Ιωάννα, την Αικατερίνη, τη Δέσποινα-Μαρία και τη Φοίβη. Μεγάλη αδυναμία έχει επίσης στην ελληνική μουσική και στο ποδόσφαιρο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS