ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Πασχάλης Τσαρούχας: «Θα συνεχιστεί και του χρόνου η γη της Ελιάς»

Όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός για την συνέχεια της σειράς

Της Μαριάννας Καραβάλη

Πώς νιώθετε που έρχεστε στην Κύπρο για γυρίσματα; Τι σημαίνει για εσάς το να δουλεύετε στην Κύπρο;

Έχω έρθει πάρα πολλές φορές στην Κύπρο για δουλειά, οπότε είναι γνώριμο το μέρος και οι άνθρωποι. Απλά νιώθω ότι δεν μπορώ να απολαύσω την Κύπρο όσο θέλω γιατί δουλεύω πολλές ώρες. Αγαπώ τους Κυπρίους και με αγαπούν κι εκείνοι. Εισπράττω αυτή την αγάπη και προσπαθώ να την ανταποδίδω.

Πώς σας έγινε η πρόταση για τη «Γη της ελιάς»;

Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν αυτός που με προσέγγισε. Μου μίλησε για τη σειρά και για την υπόθεσή της, αλλά και για τον ρόλο για τον οποίο με ήθελε. Στη συνέχεια μίλησα με τη σεναριογράφο, τη Βάνα Δημητρίου, για να μου αναπτύξει περισσότερο τον χαρακτήρα αυτό. Στη συνέχεια μίλησα και με τον Κούλλη Νικολάου για τα θέματα της παραγωγής. Ό,τι άκουσα, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, οπότε έδωσα θετική απάντηση. 

Το νιώσατε ότι θα είχε αυτή την απήχηση η σειρά ή σας εξέπληξε αυτή η τόσο μεγάλη επιτυχία της;

Δεν με εξέπληξε, γιατί όποια σειρά φτιάχνει αυτή η ομάδα έχει επιτυχία. Αυτό που με εκπλήσσει είναι το πόσο «συμμετέχουν» οι τηλεθεατές, που έχουν χωριστεί σε... στρατόπεδα και κάποιοι συμπαθούν τους Καπερνάρους, άλλοι είναι με το μέρος των 15 Βρεττάκων και φαίνεται πως ζουν έντονα όσα παρακολουθούν να εκτυλίσσονται στις οθόνες τους.

Ποια στοιχεία έχει η «Γη της ελιάς», που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού τόσο αμείωτο;

Είναι όμορφη ιστορία, καλογραμμένο σενάριο, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, άρτια σκηνοθεσία, φροντισμένη παραγωγή, καλοί ηθοποιοί, ωραία μέρη, ωραίες εικόνες...

Και ο ρόλος σας; Τι στοιχεία έχει ο Στάθης που τον κάνουν τόσο ενδιαφέροντα χαρακτήρα;

Ωραίος ρόλος, πλούσιος. Είναι πολυσύνθετος χαρακτήρας, με πολλές πτυχές στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του - είναι οικογενειάρχης και γονιός και την ίδια στιγμή είναι και λίγο άτακτος, λίγο ερωτιάρης, είναι σοβαρός αλλά και παρορμητικός... Έχει τόσα διαφορετικά στοιχεία. Δίνει τη δυνατότητα σε ένα ηθοποιό να κάνει πολλά πράγματα μαζί του. Στη σειρά αυτή υπάρχει έντονο το στοιχείο της βεντέτας, η οποία υπάρχει και στην άλλη φετινή δημοφιλή σειρά, τον «Σασμό».

Γιατί νομίζετε η βεντέτα προσελκύει το κοινό;

Η βεντέτα είναι ένα τρομερά δυνατό δραματικό στοιχείο, γιατί εμπεριέχει κι άλλα, όπως η εκδίκηση, το μίσος, το αίμα, ο θάνατος, η αδικία, η δράση, η ένταση... Αρέσουν αυτά τα στοιχεία στον κόσμο και όταν σε μια σειρά υπάρχουν διάχυτα και σε τόσο έντονο βαθμό, τότε σίγουρα προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού. Η βεντέτα έχει επηρεάσει την πορεία και του δικού σας χαρακτήρα... Ναι, η βεντέτα είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που καλείται να διαχειριστεί ο Στάθης, εξαιτίας του γεγονότος ότι η κόρη του έχει σχέση με αυτόν που πήγε να σκοτώσει τον γιο του...

Έχει συμφιλιωθεί μέσα του ο Στάθης, γι’ αυτό;

Προς το παρόν προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι αυτός που πήγε να σκοτώσει τον γιο του θα γίνει γαμπρός του... Δεν έχει συμφιλιωθεί και δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ εκεί...

Θα αποδεχτεί, όμως, τον γάμο της κόρης του, έστω για χάρη του εγγονιού του;

Αυτό είναι το πιο εύκολο απ’ όλα όσα έχει να διαχειριστεί. Ναι, θα έρθει πολύ κοντά με την κόρη του, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι παιδί του. Δεν μπορεί να την ξεγράψει, δεν μπορεί να την εγκαταλείψει. Η αγάπη του γι’ αυτήν θα μπει πάνω απ’ όλα. Παράλληλα, ο Στάθης ταλαιπωρείται και συναισθηματικά, σε σχέση με τον γάμο του με την Αρετή και τον έρωτά του για την Ιουλία.

Πώς είναι το μέσα του αυτή την περίοδο;

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για εκείνον... Χωρίζει με τη σύζυγό του για χάρη μιας άλλης γυναίκας, η οποία όμως μόλις έχει παντρευτεί κάποιον άλλον... Και την ίδια στιγμή, νιώθει πως εκτός από τον γάμο του διαλύεται και η οικογένειά του, αφού ο γιος του τον βρίζει, τον κατηγορεί ότι τους έχει εγκαταλείψει, του λέει ότι τους έχει προδώσει γιατί έχει σχέση με τον εχθρό τους... Άρα νιώθει πως είναι εκτεθειμένος από παντού. Δεν του πάει τίποτα καλά, όλα του πάνε ανάποδα και δεν μπορεί να ησυχάσει. Όμως, ο χρόνος τα φτιάχνει τα πράγματα και σιγά-σιγά θ’ αρχίσουν να μπαίνουν οι υποθέσεις μία-μία στη θέση της...

Τι θα κάνει με την Ιουλία; Θα την αφήσει να συνεχίσει τη ζωή της ή θα την διεκδικήσει;

Εγώ δεν νομίζω πως θα πάψει ποτέ ο Στάθης ν’ αγαπά την Ιουλία, όπως και η Ιουλία δε θα πάψει ν’ αγαπάει τον Στάθη. Τώρα, αν παρακάτω θα κάνει κάτι για να τη διεκδικήσει ξανά, αυτό θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν φαίνεται να κάνει κάτι τέτοιο. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, όσο αφορά σε αυτή την ιστορία. Ενεργεί σωστά ή λανθασμένα κατά την άποψή σας; Δεν μπορεί ένας χαρακτήρας να είναι τέλειος! Πρέπει να έχει και μειονεκτήματα, όπως όλοι οι άνθρωποι άλλωστε. Δεν μπορεί να είναι πάντα τύπος και υπογραμμός. Πρέπει να κάνει και κάποια πράγματα φάουλ! Αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι κάνει κάτι κακό. Ενεργεί με βάση αυτό που νιώθει, διεκδικεί αυτό που θέλει, ακολουθώντας ό,τι του λέει η καρδιά του.

Οι πράξεις του, τι σας λένε;

Θεωρώ πως ενήργησε εντελώς ηθικά απέναντι στην Ιουλία, μετά το ατύχημα της Αρετής. Δεν μπορούσε βέβαια να προβλέψει ότι εκείνη θα παντρευόταν σε ένα μήνα. Αλλά της είχε πει της Ιουλίας: «Για όσο καιρό θα είναι η Αρετή στο καρότσι, εγώ θα είμαι εκεί. Για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και ποτέ. Δεν μπορώ να την παρατήσω». Άρα βλέπουμε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει κανέναν, δεν έχει πει ψέματα ποτέ... Είναι ειλικρινής, ευθύς, ντόμπρος και δεν μεθοδεύει τα πράγματα. Μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν με τους χειρισμούς του. Δεν μπορούμε όλοι να αρέσουμε σε όλους... Άρα θα λέγατε πως συμφωνείτε με τις ενέργειές του... Είμαι υποχρεωμένος να τον υποστηρίξω. Αν δεν τον καταλάβω και τον υποστηρίξω εγώ, που είναι ο ρόλος μου, ποιος θα τον υποστηρίξει; Είναι υποχρέωσή μου να βρίσκω πού έχει δίκιο ο χαρακτήρας μου, για να μπορώ να τον ερμηνεύω.

Η σειρά θα συνεχιστεί και του χρόνου με δεύτερο κύκλο, δεδομένης και της επιτυχίας της;

Ναι, θα έχει δεύτερη σεζόν η «Γη της ελιάς». Είστε ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ, με μεγάλη εμπλοκή σε ό,τι αφορά στο ελληνικό #metoo. Πού βρισκόμαστε σε σχέση με τις καταγγελίες και τις δίκες; Αρχές Φλεβάρη και αρχές Μάρτη ξεκινάνε οι δύο μεγάλες δίκες, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη. Από πλευράς ΣΕΗ, έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι υποθέσεις, όμως υπάρχουν άλλες δυο-τρεις υποθέσεις ανοικτές. Στο τέλος του μήνα, έχουμε να κάνουμε την τελευταία συνεδρίαση για την υπόθεση Χαϊκάλη και μετά, τον Φλεβάρη, θα συνεδριάσουμε για τον Κιμούλη. Άρα εξακολουθούν να έρχονται κοντά σας νέες καταγγελίες... Έχουν έρθει μερικοί φάκελοι, αλλά δεν είναι τίποτε τόσο ακραίο και τρομακτικό όσο αυτά που μας έχουν απασχολήσει με τις προαναφερθείσες υποθέσεις.

Πού το αποδίδετε αυτό;

Φοβάται ο κόσμος... Υπάρχουν προφορικές καταγγελίες και αν αυτές δεν γίνονταν μόνο προφορικά, θα είχαμε τόσες πολλές, που δεν θα τελείωναν ποτέ... Υπάρχει πολύς κόσμος που μας έχει αναφέρει περιστατικά, αλλά φοβάται να τα καταγγείλει γραπτώς.

Αν υπάρξουν καταδίκες, θα ενθαρρυνθεί κόσμος ώστε να προχωρήσει σε γραπτές καταγγελίες;

Ενδεχομένως ναι. Ελπίζω πως ό,τι κάναμε -όσοι έκαναν καταγγελίες, αλλά κι εμείς ως ΣΕΗ με τον τρόπο που το διαχειριστήκαμενα πιάσει τόπο και να δώσει το κουράγιο σε άλλους να μιλήσουν. Αλλά να γίνει μάθημα και στους κακοποιούς να μαζέψουν τα χέρια τους και το στόμα τους...

Είστε αισιόδοξος;

Οφείλω να είμαι αισιόδοξος.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση