ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Όταν μια Πρώτη Κυρία συναντά τον Πάπα

Δέσποινα Άσπρου

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου στο Βατικανό. Όπως ήδη σας έχουμε πει, η Άντρη Αναστασιάδη, κατά την συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, επέλεξε να φορέσει ένα navy blue skirt suit. Αυτό όμως που έκανε την περισσότερη εντύπωση, ήταν το πέπλο που επέλεξε να βάλει στα μαλλιά της.

Μια μέρα μετά την ιδιαίτερη εμφάνισή της, κάναμε μια έρευνα και θυμηθήκαμε πώς εμφανίστηκαν άλλες Πρώτες Κυρίες μπροστά στον Πάπα. Που καταλήξαμε; Ότι όλες είχαν κάτι κοινό: μαντήλι στα μαλλιά! Ας δούμε όμως τις εμφανίσεις αναλυτικά.

Στις 25 Οκτωβρίου 2012 ο Πάπας Βενέδικτος XVI και ο Δημήτρης Χριστόφιας, μαζί με τη σύζυγό του Έλση Χριστόφια συναντήθηκαν στη βιβλιοθήκη του Πάπα στο Βατικανό και όπως πρόσφατα η Άντρη Αναστασιάδη, έτσι και αυτή, είχε βάλει μαντήλι στα μαλλιά της.

Στις 30 Οκτωβρίου του 2004, ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος  και η σύζυγός του, συνάντησαν τον Πάπα John Paul II. Η Φωτεινή είχε επιλέξει να φορέσει total black και φυσικά δεν παρέλειψε να βάλει μαντήλι στα μαλλιά της.

Το 2017, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ επισκέφθηκαν το Βατικανό. Μαζί τους και η κόρη του Αμερικανού Προέδρου με τον σύζυγό της. Για την συγκεκριμένη περίσταση, η Melania και η Ivanka ντύθηκαν όπως ακριβώς επιβάλλει το πρωτόκολλο για να μπορέσουν να εμφανιστούν μπροστά στον Ποντίφικα, δηλαδή με μακρύ μαύρο φόρεμα και έχοντας τα κεφάλια τους καλυμμένα με μαύρα μαντήλια. Από πλευρά της η Melania επέλεξε μαντήλι από τούλι με δαντελένιες λεπτομέρειες και η Ivanka από net τούλι.

Φυσικά, το «στυλιστικό» Πρωτόκολλο του Βατικανού που επιβάλει αυτή την αμφίεση εξαιρώντας όμως μόνο τις Καθολικές Βασίλισσες, δεν ακολούθησαν μόνο οι δύο τους. Αντίστοιχη εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης η Michelle Obama και η Hillary Clinton - όταν ήταν Πρώτες Κυρίες.

Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στον Ιούλιο του 2009 όταν ο Barack Obama έφτασε στο Βατικανό προκειμένου να συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο είδαμε την τότε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να φοράει εκτός από μαύρο φόρεμα και ένα μαύρο πέπλο - αρκετά μακρύ μάλιστα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, την εποχή εκείνη, η εμφάνισή της δεν πέρασε απαρατήρητη.

"Ταξιδεύοντας" στο 1994, ο τότε Πρόεδρος Bill Clinton μαζί με την σύζυγό του, Hillary, συναντήθηκαν με τον τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον 2ο και η Hillary φόρεσε ένα μαύρο μαντήλι. Το είχε δέσει μάλιστα στο πηγούνι της.

Κοιτάζοντας τις εν λόγω εμφανίσεις, είναι ξεκάθαρο πως όλες οι Πρώτες Κυρίες ακολουθούν τους «στυλιστικούς κανόνες» του Βατικανού. Παράλληλα, μας γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως όλες τους είναι super chic.

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση