ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό τζιν, ριγέ πουκάμισο και raffia bag

Κατηγορείται για σεξουαλικοποίηση η Sydney Sweeney

«Πώς γίνεται να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου αθλητισμού εξακολουθούν να θεωρούνται φυσιολογικές;», λένε διάσημες αθλήτριες για την διαφήμιση της Sydney Sweeney.

Μαρία Σάββα

Μια νέα διαφήμιση με πρωταγωνίστρια τη Sydney Sweeney έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αθλήτριες να καταγγέλλουν τη σεξουαλικοποίηση του γυναικείου αθλητισμού και να θέτουν ένα διαχρονικό ερώτημα: γιατί το σώμα των γυναικών εξακολουθεί να βρίσκεται τόσο συχνά στο επίκεντρο;

Ο γυναικείος αθλητισμός διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αφηγηθεί ιστορίες γεμάτες ένταση και έμπνευση: αμέτρητες ώρες προπόνησης, τραυματισμούς, αποτυχίες, προσωπικές θυσίες, αλλά και μεγάλες νίκες και μετάλλια. Ωστόσο, η νέα καμπάνια της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών στοιχημάτων Novig φαίνεται πως έφερε ξανά στο προσκήνιο μια συζήτηση που δεν έχει κλείσει.

Στη διαφήμιση, η ηθοποιός εμφανίζεται με ελάχιστα ή καθόλου ρούχα, υποδυόμενη ότι συμμετέχει σε διαφορετικά αθλήματα. Η αισθητική της καμπάνιας προκάλεσε αντιδράσεις από γυναίκες αθλήτριες, οι οποίες υποστηρίζουν πως ο γυναικείος αθλητισμός αξίζει να προβάλλεται για τη δύναμη, την ικανότητα, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των γυναικών που τον υπηρετούν και όχι μέσα από τη σεξουαλικοποίηση του σώματός τους.

Ανάμεσα σε εκείνες που αντέδρασαν ήταν η Αυστραλή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ariarne Titmus. Η ίδια χαρακτήρισε τη διαφήμιση «χτύπημα στο πρόσωπο» για τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην τελειοποίηση του αθλήματός τους.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο εξοργισμένη νιώθω όταν το βλέπω. Δεν είναι μόνο ένα χτύπημα στο πρόσωπο κάθε γυναίκας που έχει αφιερώσει τη ζωή της για να τελειοποιήσει το άθλημά της, αλλά και κάθε γυναίκας που αγαπά τον αθλητισμό γι’ αυτό που πραγματικά είναι – ομαδικότητα, φιλία, αφοσίωση, αριστεία, ενότητα», έγραψε η Titmus σε ανάρτησή της στο Instagram.

Στη συνέχεια, έθεσε ένα ευρύτερο ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζεται το γυναικείο σώμα: «Πώς γίνεται να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος και η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου αθλητισμού εξακολουθούν να θεωρούνται φυσιολογικές;»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Βρετανίδα σπρίντερ Amy Hunt, η οποία επέλεξε να απαντήσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Μετά τον αγώνα των 200 μέτρων, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μίλησε για την πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες αθλήτριες, αναφερόμενη στους μύες, τη σκληρή δουλειά, το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που συνοδεύουν την πορεία τους.

@resiliencyinrunning

YES AMY HUNT!!!

original sound - liz

«Sydney Sweeney, έτσι είναι οι γυναίκες στον αθλητισμό», δήλωσε η Hunt στο BBC, προσθέτοντας: «Όταν είσαι γυναίκα στον αθλητισμό, δεν είναι όμορφα όλα. Δεν είναι λαμπερά. Και σίγουρα δεν είναι πάντα σέξι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Sydney Sweeney  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  must know  |  must see  |  ad  |  διαφήμηση

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

Η Gillian Anderson δηλώνει Pansexual

Η Gillian Anderson δηλώνει Pansexual

Mιλώντας στους Sunday Times, αποκάλυψε ότι μία από τις «πρώτες σχέσεις» της ήταν με ένα κορίτσι. ...
Μαρία Σάββα
 |  CELEBS