ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Ο Bruce Willis διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Μαρία Σάββα

Η οικογένεια του Bruce Willis ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του ηθοποιού έχει εξελιχθεί σε μετωποκροταφική άνοια, γνωστή και ως FTD.

Η σύζυγος του Bruce, Emma, η πρώην σύζυγος, Demi Moore, και οι κόρες του, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel και Evelyn, μοιράστηκαν μια κοινή δήλωση την Πέμπτη σχετικά με την πρόσφατη διάγνωση που έχουν αναφέρει ως «μια δύσκολη ασθένεια».

Σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ, η FTD αναφέρεται σε μια ομάδα διαταραχών που προκαλούνται από προοδευτική απώλεια νευρικών κυττάρων στους μετωπιαίους λοβούς του εγκεφάλου, (τις περιοχές πίσω από το μέτωπο) ή στους κροταφικούς λοβούς του (τις περιοχές πίσω από τα αυτιά). Κάτι που οδηγεί σε απώλεια λειτουργικότητας σε αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες προκαλούν μεταβλητά επιδείνωση στη συμπεριφορά, την προσωπικότητα και/ή δυσκολία στην παραγωγή ή την κατανόηση της γλώσσας.

«Ως οικογένεια, θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε όλους για την έκρηξη αγάπης και συμπόνιας για τον Bruce τους τελευταίους δέκα μήνες», ανέφερε η δήλωση. «Η γενναιοδωρία του πνεύματός σας ήταν συντριπτική και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες γι' αυτό. Για την καλοσύνη σας και επειδή γνωρίζουμε ότι αγαπάτε τον Bruce όσο κι εμείς, θέλαμε να σας ενημερώσουμε».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

«Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση του Bruce την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Bruce. Αν και αυτό είναι επώδυνο, νιώθουμε όμως ανακούφιση που έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

«Η FTD είναι μια δύσκολη ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει κανέναν», πρόσθεσε η δήλωση, «Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Bruce εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Bruce Willis  |  news  |  lifestyle  |  celebs  |  gossip  |  Hollywood  |  Hollywood  |  υγεία  |  ασθένεια

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση