ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink πλεκτό, skinny jeans και μαύρα ankle boots
 

Ο Marc Jacobs βγάζει όλη του την περιουσία στο σφυρί

Γιατί ο Marc Jacobs πουλά όλη του την περιουσία;

Μετά από δύο δεκαετίες μανιώδους συλλογής πανάκριβων έργων τέχνης του 20ου αιώνα, ο διάσημος σχεδιαστής Marc Jacobs αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί δεκάδες από αυτά, αδειάζοντας το «φορτωμένο» σπίτι του.

Σήμερα και αύριο, ο οίκος Sotheby's διαθέτει 150 μοναδικά κομμάτια από την συλλογή του Marc Jacobs. Ήδη απόψε πωλήθηκαν δεκάδες έπιπλα, πορτατίφ και διακοσμητικά - μερικά έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά κοσμούσαν για χρόνια το τετραώροφο σπίτι του σχεδιαστή στο Μανχάταν.

Πωλήθηκε για 680.000 δολάρια Jaen Dunand, Βάζο. Πωλήθηκε για 37.500 δολάρια 22.9.2019 Ο Marc Jacobs είναι ο πολύ κουλ θείος που πάντα ήθελες να έχεις Για τον Jacobs αυτή ήταν μία αναπόφευκτη απόφαση, καθώς το καινούργιο του σπίτι δεν έχει αρκετό χώρο για όλα τα πολύτιμα αντικείμενα της συλλογής του.

«Δεν είμαι η Μαρί Κόντο (σ.σ Γιαπωνέζα σύμβουλος ζωής). Δεν αποφάσισα να τα δώσω όλα», σχολιάζει ο 56χρονος Jacobs λέγοντας πως τώρα θα ανανεώσει τη συλλογή του. «Όσο κι αν θα μου είναι δύσκολο να αποχωριστώ κάποια από αυτά τα αντικείμενα, ένιωσε ότι είναι η ώρα να ξεκινήσω από την αρχή».

Ανάμεσα στα κομμάτια της συλλογής τους είναι και ένας πίνακες του John Currin, που ο ίδιος θεωρεί έναν από τους «πιο συγκλονιστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας». Η "Helena" (2006) είχε πωληθεί έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο. «Κάνει αυτό που είχε καταφέρει και ο Ντα Βίντσι με την Μόνα Λίζα». 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση