ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Lizzo: Ακόμα μία μήνυση εναντίον της για ισχυρισμούς εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης

Η σχεδιάστρια μόδας Asha Daniels μήνυσε την τραγουδίστρια και τα μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της υπεύθυνης γκαρνταρόμπας.

Μαρία Καραμάνου

Η τραγουδίστρια Lizzo έλαβε ακόμα μία μήνυση από μια άλλη πρώην υπάλληλο που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε εκφοβισμό καθώς και σεξουαλική και φυλετική παρενόχληση σε μια «ανασφαλή, σεξουαλικά φορτισμένη κουλτούρα στο χώρο εργασίας».

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι της 35χρονης Asha Daniels, σχεδιάστριας μόδας που δημιούργησε κομμάτια για χορευτές στην περιοδεία της Lizzo, κατέθεσαν αγωγή στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες κατά της τραγουδίστριας και άλλων μελών της ομάδας της, συμπεριλαμβανομένης της υπεύθυνης γκαρνταρόμπας, Amanda Nomura.

Η μήνυση της Πέμπτης έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου αρκετοί από τους χορευτές της περιοδείας της Lizzo κατέθεσαν μήνυση κατηγορώντας την τραγουδίστρια για σεξουαλική παρενόχληση σε πολλαπλά περιστατικά από το 2021 και το 2023. Σε μια δήλωση της τον Αύγουστο, η Lizzo αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας, «Αυτές οι συγκλονιστικές ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημόσια ότι τους είπαν ότι η συμπεριφορά τους στην περιοδεία ήταν ανάρμοστη και αντιεπαγγελματική».

Η νέα μήνυση, την οποία εξέτασε το NBC, κατηγόρησε τη Nomura ότι αναφερόταν στους ερμηνευτές ως «χοντρούς», «άχρηστους» και «χαζούς» και ότι τους ανάγκασε να αλλάξουν μπροστά στα κατά κύριο λόγο λευκά μέλη του συνεργείου της σκηνής που θα τους «κοίταζαν άσεμνα».

Το Hollywood Reporter, το οποίο εξέτασε επίσης την αγωγή, ανέφερε ότι υπήρχε μια ομαδική συνομιλία με περισσότερα από 30 άτομα από την ομάδα Big Grrrl Big Touring «η οποία περιελάμβανε τη διαχείριση περιοδειών της Lizzo», προσθέτοντας: «Στο ομαδικό μήνυμα, ένας διευθυντής στα παρασκήνια έστειλε μια φωτογραφία που απεικονίζει γραφικά τα ανδρικά γεννητικά όργανα».

Σύμφωνα με τη μήνυση, όταν η περιοδεία της Lizzo έφτασε στο Άμστερνταμ, η Daniels ισχυρίζεται ότι είδε τη Nomura και άλλους επόπτες να «συζητούν την πρόσληψη εργαζομένων για σεξ και άσεμνες πράξεις, να παρακολουθούν σεξ και να αγοράζουν σκληρά ναρκωτικά», προσθέτοντας ότι την πίεζαν να συμμετάσχει στις δραστηριότητες.

Η μήνυση πρόσθεσε, «Σε πολλές περιπτώσεις, η Nomura έκανε δηλώσεις ή/και σωματικές ενέργειες για να απειλήσει τον Ενάγοντα και ολόκληρο το πλήρωμα: (1) απείλησε τον Ενάγοντα και άλλους ότι θα 'σκότωνε μια σκύλα' και θα 'μαχαιρώσει μια σκύλα' όταν εκείνη δεν μπορούσε να βρει τα φάρμακά της. (2) έσπρωξε ένα μέλος ως αντίποινα επειδή αποκάλυψε ότι απειλούσε να παραιτηθεί. (3) Η Nomura άρπαξε φαγητό από το χέρι ενός ντόπιου εργάτη επειδή απλώς προσπάθησε να κάνει ένα καθορισμένο διάλειμμα.»

Η Ντάνιελς ισχυρίζεται επίσης ότι είχε υποβληθεί σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας που περιελάμβανε καθημερινές βάρδιες 20 ωρών. Πρόσθεσε ότι «συχνά της αρνούνταν διαλείμματα» από τη Nomura, η οποία «παρακολούθησε και αστυνόμευε» μέλη της ομάδας που ήταν υπό την επίβλεψή της.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Daniels ενημέρωσε τη μάνατζερ της περιοδείας, Carlina Gugliotta, η οποία επίσης κατονομάζεται ως κατηγορούμενη, για την «ευρεία φυλετική και σεξουαλική παρενόχληση» στην οποία «οι μαύροι χορευτές κοροϊδεύονταν, αντικειμενοποιούνταν και αρνούνταν τη διαμονή τους» τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η Daniels ισχυρίζεται ότι τα παράπονά της αγνοήθηκαν και ότι απολύθηκε πριν το τέλος της συνεργασίας τους. 

Μιλώντας στο NBC για τις εμπειρίες της από την περιοδεία της, η Daniels είπε ότι ένιωθε ότι «ζούσε σε ένα τρελοκομείο».

«Ήταν εντελώς σοκαριστικό… Άκουγα αυτή τη μαύρη γυναίκα σε αυτή την τεράστια σκηνή να έχει αυτό το μήνυμα αγάπης προς τον εαυτό και φροντίδας για τους άλλους και να είναι συμπονετική και δυνατή και να υπερασπίζεται τους άλλους», είπε, προσθέτοντας, «Bλέποντας τον εαυτό μου, τους χορευτές και τους τραγουδιστές και την τοπική μου ομάδα σε κάθε πόλη να παρενοχλούνται και να εκφοβίζονται τακτικά».

Σε απάντηση στη μήνυση, ένας εκπρόσωπος της Lizzo είπε στο NBC ότι ο Ron Zambrano, ο δικηγόρος της Daniels, προσπαθούσε να «βυθίσει» ένα ανθρωπιστικό βραβείο που αναμενόταν να λάβει η Lizzo το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, από τη Black Music Action Coalition.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η μήνυση είναι μια «ψεύτικη, παράλογη μήνυση για διαφημιστικό κόλπο» από κάποιον που «πραγματικά δεν συναντήθηκε ούτε καν μίλησε ποτέ με τη Lizzo».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση