ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κάρολος: Έτσι τίμησε τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο φόρος τιμής του Βασιλιά Κάρολου στον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Μαρία Σάββα

Για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε το δικό του φόρο τιμής, παρουσιάζοντας έναν ξεχωριστό συμβολισμό. Αν και δεν μπόρεσε να παραστεί φυσικά στην τελετή λόγω θεραπείας που κάνει για τον καρκίνο, ο βρετανός μονάρχης φόρεσε μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, ενώ αποχωρούσε από το Clarence House.

Αυτή η επιλογή αποτελεί μια έμφαση σε συναισθήματα βαθιάς συμπάθειας προς την Ελλάδα και τον εκλιπόντα βασιλιά, αλλά και μια υπενθύμιση της διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε φορέσει την ίδια γραβάτα και σε άλλες περιστάσεις, κάνοντας έτσι μια διακριτή αναφορά στη σχέση του με την Ελλάδα και την εκτίμησή του για το ελληνικό έθνος.

Είναι προφανές πως αυτή η εμφάνιση φέρνει στο προσκήνιο τη συναισθηματική σύνδεση του βρετανικού βασιλικού οίκου με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την πολυπλοκότητα των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή η κίνηση του βασιλιά Κάρολου αποτελεί έναν τρόπο να εκφράσει την υποστήριξή του προς την Ελλάδα, ακόμα και σε μια περίοδο διπλωματικών εντάσεων.

Παράλληλα, αποτελεί έναν τρόπο να δείξει τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια του εκλιπόντα βασιλιά, παρουσιάζοντας έναν φόρο τιμής που ξεπερνά τα όρια των εθνικών συνόρων.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση