ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, πουκάμισο και λεύκα sneakers
 

Η Bella Hadid μίλα ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με τη νόσο του Lyme

«Επηρέαζε τη μνήμη μου, δεν μπορούσα να οδηγήσω»

Ριάνα Στυλιανού

Το 23χρονο μοντέλο μίλησε πρόσφατα για τη νόσο Lyme και τη μάχη της με αυτή, διαδίδοντας ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα. H ίδια μοιράστηκε μέσω μιας σειράς Instagram Stories ποια είναι τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει η ίδια από τότε που διαγνώστηκε με τη νόσο το 2012.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται ένας ακανόνιστος καρδιακός παλμός, διαταραχές της διάθεσης, πόνος στις αρθρώσεις, ιδρώτες, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και άσκηση, αϋπνία, πονοκέφαλοι, άγχος καθώς και σύγχυση.

Η νόσος του Lyme ή αλλιώς Βορρελίωση προκαλείται από τέσσερα είδη βακτηρίων, τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Η νόσος του Lyme εάν διαγνωστεί στα πρώτα στάδια αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά. Η πλειοψηφία όσων ακολουθούν μια αγωγή τριών εβδομάδων ξεπερνούν όλα τα προβλήματα αλλά υπάρχουν και ασθενείς που εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα για χρόνια.

«Καθημερινά αισθάνομαι τουλάχιστον 10 από αυτά τα χαρακτηριστικά… από τότε που ήμουν 14, αλλά πιο επιθετικά όταν έγινα 18», είπε η Bella.

Το supermodel, μίλησε για πρώτη φόρα για την ασθένεια αυτή το 2015 όπου αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν αρρώστησε για πρώτη φορά.

«Επηρέαζε τη μνήμη μου, οπότε ξαφνικά δεν θυμόμουν πώς να οδηγήσω στη Σάντα Μόνικα από το Μαλιμπού όπου έμενα. Δεν μπορούσα να οδηγήσω.» Στην συνέχεια πρόσθεσε: « Ήμουν πολύ άρρωστη. Και έπρεπε να πουλήσω το άλογό μου γιατί δεν μπορούσα να το φροντίσω».

Άλλoi star που υποφέρουν από αυτή τη νόσο είναι οι Justin Bieber, Alec Baldwin, Shania Twain, Kelly Osbourne και Ben Stiller.

Νόσος Lyme: Μέτρα προστασίας

1. Φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να εντοπίζουμε τα τσιμπούρια πιο εύκολα.

2. Φοράμε παπούτσια κλειστά μπροστά.

3. Σε περιοχές με πολύ χορτάρι, χώνουμε το παντελόνι μέσα στις κάλτσες για να εμποδίσουμε τα τσιμπούρια να σκαρφαλώσουν.

4. Χώνουμε το πουκάμισο/μπλουζάκι στο παντελόνι για να τα εμποδίσουμε να φθάσουν στο δέρμα.

5. Συνίσταται η χρήση εντομοαπωθητικών που περιέχουν DEET ή Icaridin.

6. Κάνουμε ντους/μπάνιο εντός δύο ωρών από την επιστροφή μας από την εξοχή για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει ξεμείνει κανένα πάνω μας.

7. Στην εξοχή, εκτελούμε καθημερινά «έλεγχο σώματος» σε μας, την οικογένεια και τα κατοικίδιά μας.

8. Σε περίπτωση που εντοπισθεί τσιμπούρι, πρέπει να αφαιρεθεί εντός 24 έως 36 ωρών για να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης κάποιας ασθένειας π.χ. νόσος του Lyme.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Lyme  |  bella hadid  |  illness  |  νόσος

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση