ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Eμπριμέ jumpsuit και mules
 

H ασθένεια που ταλαιπωρεί τον Justin Bieber τα τελευταία 2 χρόνια

Πόσο επικίνδυνη είναι και ποιες οι επιπτώσεις της

Ριάνα Στυλιανού

Ο τραγουδιστής έγραψε: «Αν και αρκετοί άνθρωποι συνέχιζαν να λένε πως "ο Τζάστιν Μπίμπερ φαίνεται χάλια, κάνει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη" κ.λπ. δεν συνειδητοποίησαν ότι πρόσφατα διαγνώστηκα με την νόσο του Lyme. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχω σοβαρό ιστορικό χρόνιας λοιμώδους μονοπυρήνωσης που επέδρασε στο δέρμα μου, στην εγκεφαλική μου λειτουργία, στην ενέργεια και στην υγεία μου γενικά. Αυτά τα πράγματα θα εξηγηθούν περαιτέρω σε μία σειρά ντοκιμαντέρ που θα ανεβάσω σύντομα στο YouTube. Να ξέρετε ότι έδωσα μάχη και το ξεπερνώ. Ήταν δυο δύσκολα χρόνια αλλά η σωστή φαρμακευτική αγωγή με βοηθά να αντιμετωπίσω την μέχρι τώρα ανίατη ασθένεια και θα επιστρέψω καλύτερος από ποτέ»!

 

Τι είναι η νόσος του Lyme:

 

Η νόσος του Lyme ή αλλιώς Βορρελίωση προκαλείται από τέσσερα είδη βακτηρίων, τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Η νόσος του Lyme εάν διαγνωστεί στα πρώτα στάδια αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά. Η πλειοψηφία όσων ακολουθούν μια αγωγή τριών εβδομάδων ξεπερνούν όλα τα προβλήματα αλλά υπάρχουν και ασθενείς που εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα για χρόνια.

 

Νόσος Lyme: Μέτρα προστασίας

Φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να εντοπίζουμε τα τσιμπούρια πιο εύκολα.

Φοράμε παπούτσια κλειστά μπροστά.

Σε περιοχές με πολύ χορτάρι, χώνουμε το παντελόνι μέσα στις κάλτσες για να εμποδίσουμε τα τσιμπούρια να σκαρφαλώσουν.

Χώνουμε το πουκάμισο/μπλουζάκι στο παντελόνι για να τα εμποδίσουμε να φθάσουν στο δέρμα.

Συνίσταται η χρήση εντομοαπωθητικών που περιέχουν DEET ή Icaridin.

Κάνουμε ντους/μπάνιο εντός δύο ωρών από την επιστροφή μας από την εξοχή για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει ξεμείνει κανένα πάνω μας.

Στην εξοχή, εκτελούμε καθημερινά «έλεγχο σώματος» σε μας, την οικογένεια και τα κατοικίδιά μας.

Σε περίπτωση που εντοπισθεί τσιμπούρι, πρέπει να αφαιρεθεί εντός 24 έως 36 ωρών για να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης κάποιας ασθένειας π.χ. νόσος του Lyme.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
celeb  |  justin bieber  |  must read  |  wow  |  shock

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X