ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Frederik και Mary: Εξόργισαν τον λαό της Δανίας

«Είναι εντελώς αδιανόητο», δήλωσε βασιλικός εμπειρογνώμονας.

Μαρία Καραμάνου

Ο βασιλιάς Frederik της Δανίας αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά την ανάληψη του θρόνου, μετά την παραίτηση της μητέρας του, Margrethe.

Πρώτα ήταν το ερωτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την οικογένειά του και τη χώρα. Τότε όμως ήταν πρίγκιπας και διάδοχος και το θέμα πέρασε στο παρασκήνιο. Τώρα όμως, μόλις 40 ημέρες μετά την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων, άφησε τη χώρα και πήγε διακοπές στην Ελβετία.

Ο Frederik, με τη σύζυγό του, βασίλισσα Mary, και τα τέσσερα παιδιά τους, απολαμβάνουν το χιονισμένο τοπίο στο ελβετικό σαλέ τους στο Verbier, προκαλώντας νέα διαμάχη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Point de Vue. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή της Margrethe στη θέση της, ως αντιβασιλέα αυτή τη φορά, ο γιος της απολαμβάνει τις διακοπές του.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Lars Hovbakke Sørense δήλωσε έκπληκτος πως, «Αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο. Δεν υπάρχει προηγούμενο να πηγαίνει ένας βασιλιάς σε διακοπές για σκι λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη του θρόνου. Έτσι, αυτή η απόκλιση από το βασιλικό του πρόγραμμα δεν προκαλεί καλή εντύπωση». 

Το 2020, η αγορά ενός πολυτελούς σαλέ στην Ελβετία από τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας προκάλεσε αναστάτωση. Οι Δανοί ανακάλυψαν ότι το ακίνητο είχε αγοραστεί το 2008 με τιμή 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η χιονοδρομική περιοχή όπου βρίσκεται το σαλέ είναι γνωστή και την έχουν επισκεφθεί διάσημα πρόσωπα όπως η Diana Ross, η Marthe Keller και ο πρίγκιπας Andrew.

Ο Lars, στην συνέχεια τόνισε πως, «Είναι εντελώς αδιανόητο η βασίλισσα Margrethe να είχε κάνει το ίδιο το χειμώνα του 1972, αμέσως μετά την άνοδό της στο μπαλκόνι και την ανάληψη του θρόνου. Ή ο βασιλιάς Frederik ο 9ος να είχε πάει για χειμερινές διακοπές μετά τον θάνατο του Christian του 10ου το 1947. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ο βασιλιάς Frederik το κάνει τόσο σύντομα μετά την ανάληψη του θρόνου».

Η πρώτη διαμάχη ξέσπασε την ημέρα της ανάληψης του θρόνου από τον Frederik. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του βασιλιά από το μπαλκόνι του Christiansborg, μια λεπτομέρεια στη στολή του προσέλκυσε την προσοχή. Στον καρπό του, κάτω από το λευκό γάντι του, φορούσε ένα μαύρο βραχιόλι. Σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα B.T. αυτό προέρχεται από τη δανέζικη εταιρεία κοσμημάτων Shamballa Jewels.

Το εκτιμώμενο κόστος του κοσμήματος είναι περίπου 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το The Jewellery Room. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν ήταν δώρο από κάποιο κοντινό του πρόσωπο ή αν του το πρόσφερε η εταιρεία. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Transparency International Danmark σχολίασε, «Αν πρόκειται για ένα βραχιόλι που δόθηκε από τη Shamballa για να ενισχύσει την εικόνα της, τότε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου κάτι δεν πάει καλά».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση