ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Emily Ratajkowski: Το gaslighting και οι επιπτώσεις που είχε στην υγεία της

Τι είναι η ψυχολογική χειραγώγηση γνωστή και ως gaslighting;

Ζωή Τουτουντζίδου

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε πρόσφατα Emily Ratajkowski στο podcast Going Mental With Eileen Kelly. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για το διαζύγιο της με τον Sebastian Bear-Mcclard αλλά και για τις δυσκολίες που βίωσε στον γάμο της.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

«Δεν είχα το κουράγιο να φύγω για πολύ καιρό. Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη. Ήμουν περίπου 45 κιλά και μόλις είχα αποκτήσει ένα μωρό. Έγινα πραγματικά αδύνατη επειδή δεν ήμουν ΟΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Λέγοντας σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ότι προσπάθησε να θεραπεύσει τον εαυτό της με την χρήση αντικαταθλιπτικών «Προσπάθησα να πάρω αντικαταθλιπτικά. Ήμουν σίγουρη πως κάτι πήγαινε στραβά με εμένα. Αυτό που έμαθα βγαίνοντας από εκείνη τη σχέση και είναι να εμπιστεύεσαι τα ένστικτά σου».

«Το gaslighting είναι κάτι πραγματικό», σημείωσε, χρησιμοποιώντας τον όρο για την ψυχολογική χειραγώγηση μεγάλης χρονικής διάθεσης.

Σύμφωνα με το DSM, το gaslighting έχει ως αποτέλεσμα το θύμα να αμφισβητεί την εγκυρότητα των δικών του σκέψεων, την αντίληψη της πραγματικότητας ή τις αναμνήσεις του και συνήθως οδηγεί σε σύγχυση, απώλεια αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, αβεβαιότητα για τη συναισθηματική ή πνευματική σταθερότητα κάποιου και εξάρτηση από τον δράστη. Επίσης, ο όρος έχει χαρακτηριστεί ως η δημοφιλέστερη λέξη της προηγουμένης χρονιάς από το λεξικό Merriam-Webster.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση