ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Ελύτης: Ξανά στην δημοσιότητα το βίντεο που αποκάλυψε πώς εμπνεύστηκε το ψευδώνυμό του

Δείτε το βίντεο που έγινε ξανά viral χάρη στο TikTok

Μαρία Σάββα

Με αφορμή τα 111 χρόνια από τη γέννηση του γνωστού ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στις 2 Νοεμβρίου 1911, ένας χρήστης του TikTok, ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος φαίνεται να εξηγεί την έμπνευση πίσω από το ψευδώνυμό του σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Με το πραγματικό του όνομα να είναι Οδυσσέας Αλεπουδέλης, ο ποιητής ήθελε να δημιουργήσει ένα όνομα το οποίο να τον έκφραζε καλύτερα, λέγοντας ότι «Ήθελα να υπάρχει κάποιο ψευδώνυμο. Κι επειδή πάντοτε οι λέξεις που άρχιζαν από “ελ” μου ασκούσαν μια μαγεία, είτε διότι ήταν η Ελλάδα, είτε ήταν η ελπίδα, είτε μια Ελένη, που ίσως ήμουν τότε ερωτευμένος, η ελευθερία, όλες αυτές οι λέξεις που αρχίζουν από “ελ”, σκέφτηκα το αρχίσω έτσι».

«Κατόπιν ήταν το γράμμα “υ” που για μένα είναι το πιο ελληνικό γράμμα. Άλλωστε νομίζω και οι Γάλλοι για να το λένε “i grec” θα πει ότι είναι ελληνικό. Έβαλα μετά το “ελ” το “υ”, δεν χρειαζόταν λοιπόν παρά να βάλω μια κατάληξη που να είναι και λίγο πιο αρχαιοπρεπής, αν θέλετε, “ύτης”. Ενώ έψαχνα στην αρχή να βάλω κάτι μεταξύ του “ελ” και του “της” έβαλα το “υ” και βγήκε το Ελύτης», αποκάλυψε στο τέλος της συνέντευξης.

@editor_gr Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης. #fyp #ellada #fy #greece #fypage #mathestotiktok #tiktokgreece #μαθεστοtiktok #fyoupage #tiktok #tiktokgreece #ελυτης #ποιηση #poetry Life Lessons (inspirational piano flowing touching hopeful cinematic emotional) - Valkristo
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση