ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Διάσημοι ενώνουν την φωνή τους με τον ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Εξήντα διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Ben Stiller, Helen Mirren, Kristin Davis και Scarlett Johansson και οι μουσικοί David Morrissey και Bryan Adams ενώνουν τη φωνή τους με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε ένα βίντεο-μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Μερικοί ακόμη από τους Πρέσβεις Καλής Θέλησης της Υ.Α. που συμμετέχουν με την Cate Blanchett στο βίντεο είναι ο αφγανικής καταγωγής συγγραφέας Khaled Hosseini, καθώς και το σούπερ μόντελ και πρώην πρόσφυγας από το Σουδάν, Alek Wek. Την εκστρατεία υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-Moon και ο Αιδεσιμότατος Desmond Tutu, o Βουδιστής μοναχός V.Vajiramedhi και οι Chiwetel Ejiofor, Margot Robbie, Juanes, Mika, Maher Zain και Babaa Maal.

Το βίντεο με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες, ενώστε και εσείς τη φωνή σας μαζί μας» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας #WithRefugees. Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό αποδεκτών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη έκκληση που έχει υπάρξει ποτέ για τη στήριξη των προσφύγων. Μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση εδώ.
Η εκστρατεία έχει στόχο να αναδείξει την υποστήριξη του κοινού στις οικογένειες που αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή σε μια περίοδο που ο εκτοπισμός των πληθυσμών αυξάνεται δραματικά λόγω των συγκρούσεων και των διώξεων. Από την άλλη η ρητορική κατά των προσφύγων εντείνεται και οι περιορισμοί στη διαδικασία του ασύλου αυξάνονται.

Η έκκληση θα παραδοθεί πριν από την ιστορική υψηλού επιπέδου Συνεδρίαση της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στη Νέα Υόρκη, με θέμα την Αντιμετώπιση των Μεγάλων Μετακινήσεων Προσφύγων και Μεταναστών. Ειδικότερα, η έκκληση ζητά από όλες τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι:
Κάθε παιδί – πρόσφυγας έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση
Κάθε οικογένεια προσφύγων έχει να μείνει κάπου με ασφάλεια
Κάθε πρόσφυγας έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ή να αποκτήσει δεξιότητες ώστε να συνεισφέρει θετικά στην κοινότητά του.

Στο βίντεο της εκστρατείας, εμφανίζεται η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α. Cate Blanchett να μιλά από τον καταυλισμό Za'atari στην Ιορδανία για τη συμμετοχή και στήριξή της στην εκστρατεία: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας καταστροφικής κρίσης εκτοπισμού, η οποία έχει ήδη ξεριζώσει εκατομμύρια αθώες οικογένειες ενώ ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει σε ένα ασφαλές μέρος. Η λύση ουσιαστικά είναι πολιτική – χρειαζόμαστε ειρήνη και σταθερότητα. Ενόσω, όμως, περιμένουμε γι' αυτό, εμείς, -ως άνθρωποι με τη δική μας φωνή- μπορούμε και οφείλουμε να παίξουμε τον δικό μας ρόλο. Πρέπει να απαιτήσουμε να μοιραστούν όλες οι χώρες την ευθύνη τού να διασφαλίσουν για όλους τους πρόσφυγες προστασία, στέγη και τη δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή με προοπτική. Αν αρκετοί από εμάς ενώσουμε τις φωνές μας, θα εισακουστούμε».

Πλήρης κατάλογος υποστηρικτών που εμφανίζονται στο βίντεο και έχουν υπογράψει την έκκληση:
Patrick Stewart, Jung Woo-sung, Douglas Booth, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Maher Zain, Mika, Alek Wek, Alessandro Gassmann, Muzoon Almellehan, Juanes, Natalia Lafourcade, David Morrissey, John Green, Rebecca Hall, Morgan Spector, Venerable V.Vajiramedhi, Will Ferrell, Alan Cumming, Kristin Davis, Jillian Michaels, Khaled Hosseini, Barbara Hendricks, Baaba Maal, Fally Ipupa, Helen Mirren, John Abraham, Neil Gaiman, Amanda Palmer, Ash (baby), Dianna Agron, Gavin Rossdale, Ben Stiller, Bassem Youssef, Neshan Der Haroutiounian, Elena Anaya, Jesús Vázquez, Carlos Vives, Cecilia Suárez, Chiwetel Ejiofor, Simon Pegg, Margot Robbie, Bryan Adams, Rokia Traore, Scarlett Johansson, Anoushka Shankar, Georgina Chapman, Fatima Bhutto, Bruna Marquezine, Theo James, Dan Reynolds, Melitina Staniouta, Rubén Albarrán, Alberto Lati, Osvaldo Laport, Jose Moreno Brooks, Katarzyna Bonda, Krystyna Czubowna, Tomasz Kammel, Lang Lang, Mark Haddon, Sami Yusuf, The National Parks, Gillian Slovo, Kamila Shamsie, Amanda Palmer, Steve Coogan, Chris Cleave, Emi Mahmoud, Emma Ferrer, Carey Mulligan, Aaron Taylor-Johnson, Abbey Lee Kershaw, Stanley Tucci, Sam Taylor-Johnson, Αιδεσιμότατος Desmond Tutu Θρησκευτικός ηγέτης.

Δε συμμετέχουν στο βίντεο αλλά έχουν υπογράψει την έκκληση:
David Nicholls, Jeremy Thomas, Yusuf Islam (Cat Stevens), Eugenio Derbez, Adrian Lester, Richard Curtis, Mark Rylance

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
gossip  |  news  |  celeb  |  ΟΗΕ  |  πρόσφυγες  | 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση