ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φόρεμα με βολάν και cowgirl μπότες σε ροζ χρώμα
 

Βασίλισσα Ελισάβετ: H επιστολή που αποκαλύπτει το άρωμα που φορούσε

Αποτελεί το πιο γνωστό άρωμα του πλανήτη.

Μαρία Καραμάνου

Η Marilyn Monroe είχε πει ότι κοιμόταν φορώντας λίγες σταγόνες Chanel No.5, ενώ ο Andy Warhol λάτρευε το άρωμα. Όμως, τώρα μάθαμε ότι και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν λάτρης του διάσημου αυτού αρώματος. Στην έκθεση "Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto" στο μουσείο V&A, ανακαλύψαμε μια επιστολή που έγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ τον Απρίλιο του 1955 στον τότε επικεφαλή του προσωπικού του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, Frederick Arthur Montague Browning. Στην επιστολή αυτή, η βασίλισσα ευχαρίστησε τον Browning για το δώρο που της έκανε, ένα μπουκάλι Chanel No.5.

Photo By @hollywoodlandphotos On Instagram

Η νεαρή Ελισάβετ, που είχε ανέβει στο θρόνο μόλις τρία χρόνια πριν έγραψε στην επιστολή της, «Όπως πάντα, ανακαλύψατε ακριβώς αυτό που ήθελα και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για το άρωμα Chanel που μου κάνετε δώρο γενεθλίων. Το χρησιμοποιώ ήδη και ελπίζω να μυρίζω καλύτερα! Είναι ευγενικό εκ μέρους σας που σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο. Και πάλι, σας ευχαριστώ».

Εκτός από το αξεπέραστο Chanel No.5, αγαπημένο άρωμα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν επίσης το L'Heure Bleue της Guerlain.

Photo By @memory_queen_elizabethll On Instagram

Στις 5 Μαΐου 1921, η Coco Chanel πρωτοπαρουσίασε το αρωμα Chanel No.5 στο κοινό μέσω της μπουτίκ της στην Rue Cambon του Παρισιού. Αυτή η ημερομηνία σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής στην αρωματοποιία και παρόλο που έχουν περάσει εκατονταετίες, το Chanel No.5 παραμένει ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα αρώματα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, υπολογίζεται ότι πωλείται ένα μπουκάλι Chanel No.5 κάθε 30 δευτερόλεπτα, καταδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση