ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 3 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι ήδη επίσημος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, θα υπάρξει μια τελετή στέψης σε μεταγενέστερη ημερομηνία, με αυτή την παράδοση να πραγματοποιείται συνήθως ένα χρόνο μετά την αλλαγή του μονάρχη.

Υπήρχαν πολλές φήμες για το πότε ακριβώς θα γινόταν η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ', αλλά τώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου του 2023, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Αυτή η ημερομηνία τυχαίνει να είναι Σάββατο και πηγές κοντά στον προγραμματισμό της εκδήλωσης αποκάλυψαν στο Bloomberg, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία.

Δεδομένου ότι έχει γενέθλια τον Νοέμβριο, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα είναι 74 ετών μέχρι την τελετή, κάτι που θα τον καθορίσει ως τον γηραιότερο άτομο που στέφθηκε ποτέ βασιλιάς.

Να αναφέρουμε ότι, υπήρχαν περισσότεροι από 8.000 καλεσμένοι από 129 έθνη όταν στέφθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β', στις 2 Ιουνίου 1953, αλλά αυτή η εκδήλωση αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο μικρή.

Πολλοί βασιλικοί εμπειρογνώμονες είχαν αναρωτηθεί αν η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' θα γινόταν ακριβώς 70 χρόνια αργότερα, αλλά φαίνεται ότι θα είναι 70 χρόνια και μια μέρα αργότερα. Η πηγή του Bloomberg δεν εξήγησε το σκεπτικό αυτής της απόφασης για να αποφευχθεί η ημερομηνία της 2ας Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση