ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Knit φόρεμα με 3D floral λεπτομέρειες και άρβυλα
 

Βασιλιάς Κάρολος: Πότε και πώς θα γίνει η στέψη του

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Σε ηλικία 73 ετών, ο Κάρολος Γ' της Αγγλίας είναι πλέον ο νέος βασιλιάς μετά το θάνατο της μητέρας του στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η κηδεία της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και η χώρα προετοιμάζεται ήδη για την επιχείρηση Golden Orb, την κωδική ονομασία για την τελετή για την επίσημη στέψη του νέου μονάρχη.

Σύμφωνα με το Antena 3, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ζήτησε η στέψη του να είναι φθηνότερη και πιο διακριτική από εκείνη της Ελισάβετ Β', που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 1953.

Η παράδοση υπαγορεύει αυτή η τελετή να πραγματοποιηθεί το έτος μετά το θάνατο του προηγούμενου μονάρχη, επομένως ο Κάρολος Γ' θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2023 για να παρευρεθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για αυτήν την επίσημη εκδήλωση.

Εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του νέου μονάρχη, η στέψη του θα μπορούσε να γίνει στις 2 Ιουνίου 2023, ακριβώς 70 χρόνια μετά την στέψη της μητέρας του, Ελισάβετ Β'.

Η επιχείρηση Golden Orb βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι Βρετανοί βασιλικοί εργάζονται ήδη για να βάλουν όλες τις προετοιμασίες στη θέση τους.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου ο Κάρολος Γ' θα στεφθεί σε ηλικία 74 ετών, καθιστώντας τον τον γηραιότερο βασιλιά στην αρχή της βασιλείας του.

Τα σχέδια του βασιλιά Καρόλου Γ' για τη μοναρχία

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η άφιξη του βασιλιά Καρόλου Γ' θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στη μοναρχία και, ειδικότερα, θα επηρεάσει τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται για το βασιλικό νοικοκυριό.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ο νέος βασιλιάς θα μειώσει τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν ρόλο στη μοναρχία σε επτά.

Αυτοί θα ήταν: ο Κάρολος Γ', η Camilla Parker Bowels ως σύζυγος του Βασιλιά, ο William και η Kate ως Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Άννα ως Πριγκίπισσα Ρουαγιάλ και ο Edward και η Sophie ως Κόμης του Γουέσεξ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση