ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ για τους royals που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θέλει να δούμε

Όπως έχεις καταλάβει διαβάζοντας τον τίτλο, εκεί έξω υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ με κεντρικό του θέμα τους royal, και το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θέλει να δούμε.

Σύμφωνα με το Harpers Bazaar πρόκειται για ένα από τα πιο αληθινά ντοκιμαντέρ που έχουν δημιουργηθεί για τη Βρετανική βασιλική οικογένεια. Και μπορεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ να παρουσιάστηκε στο κοινό τη δεκαετία του 1960, ωστόσο από τότε παραμείνει κρυφό. 

Με τίτλο "The Royal Family" το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας. Αναλυτικότερα η ομάδα του Richard Cawston για το BBC ακολουθούσε τους royals στη καθημερινότητά τους για 18 μέρες. Κεντρικότερες σκηνές του ντοκιμαντέρ αποτέλεσαν κυρίως η σύντομη συνομιλία της βασίλισσας με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon, αλλά και… το ψήσιμο λουκάνικων από τον πρίγκιπα Philip.

Στο "The Story of The Royals" του ABC, οι ειδικοί αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτέλεσε έναυσμα για το κοινό να αρχίσει να παρακολουθεί στενά την βασιλική οικογένεια.

"Νομίζω πως η μοναρχία, με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο στα 60s, προσπάθησε να αντιστρέψει αυτή την ιδέα πως ήταν πολλοί σκληροί και απλησίαστοι," λέει η Laura Mayhall, μία από τις συγγραφείς του Women's Suffrage in the British Empire, σε επεισόδιο του ABC. "Είναι ένα μέσο για εμάς για να δούμε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, έτσι ώστε να καταλάβουμε τους μονάρχες ως ανθρώπους".

Και μπορεί τότε όταν το είδε η βασίλισσα να της άρεσε, ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα μέσα είχε κάποιους ενδοιασμούς. "Είχαμε όλοι άγχος να το δείξουμε στη βασίλισσα γιατί δε ξέραμε τι θα σκεφτεί," είπε ο Michael Bradsell, o editor της ταινίας, πέρυσι. "Ήταν λίγο επικριτική για την ταινία επειδή πίστευε πως ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ο Dick Cawston, ο σκηνοθέτης, την έπεισε πως δύο ώρες δεν ήταν καθόλου πολύ."

Επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 21 Ιουνίου το 1969, στην Αμερική και την Αγγλία, ενώ τα τρία τέταρτα του Βρετανικού λαού ήταν συντονισμένα στις τηλεοράσεις για την προβολή του, σύμφωνα με την The Telegraph. Και ενώ πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία… από τότε το ντοκιμαντέρ δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά ολόκληρο.

Σύμφωνα με μελετητές αυτό που κρύβεται πίσω από την κίνηση της βασίλισσας να απαγορεύσει την επαναπροβολή του ντοκιμαντέρ είναι το γεγονός ότι τότε ήταν η πρώτη φορά που οι royals θα εμφανίζονταν ως κανονικοί άνθρωποι - ήταν σαν reality show πριν τα reality shows γίνουν δημοφιλή. Κι αυτό θα τους άνοιγες τις πόρτες σε έναν άβολο celebrity κόσμο. "Συνειδητοποίησαν πως αν έκαναν κάτι τέτοιο πολύ συχνά, θα έκαναν τους εαυτούς τους πιο φθηνούς και θα κατέστρεφαν τη μαγεία," είπε ο Robert Lacey, στο επεισόδιο του ABC.

To 2011, 90 δευτερόλεπτα από τη ταινία παρουσιάστηκαν με αφορμή ένα έκθεμα στη National Portrait Gallery. Το υπόλοιπο όμως ντοκιμαντέρ παραμένει καλά κρυμμένα. Εμείς πάντως πολύ θα θέλαμε να το δούμε, εσύ;

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση