ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: sweatshirt με κολάν και ankle boots
 

3 θεωρίες για αυτή την σκηνή στο τελευταίο ''Game of Thrones''

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις δει το πέμπτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του ''Game of Thrones'', θα έχεις καταλάβει ήδη πως σε αυτό το post υπάρχουν spoilers. 

Τώρα, δεν το φινάλε του πέμπτου επεισοδίου.  

Η σκηνή αυτή προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις και μεγάλα ερωτηματικά. Πού βρέθηκε το λευκό άλογο σε μια πόλη εντελώς κατεστραμμένη; Συμβολίζει κάτι; 

Βρήκαμε 3 θεωρίες. 

ΘΕΩΡΙΑ 1: Το άλογο είναι ο Bran

Παρόλο που οι σεναριογράφοι μάλλον το έχουν ξεχάσει, ο Bran έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στο μυαλό ζώων. Η δύναμη αυτή γινόταν κάθε σεζόν. Μπορεί ο Bran να παρακολουθούσε την επίθεση στο King's Landing από το Winterfell και να είδε πως η Arya χρειαζόταν βοήθεια. Γι' αυτό έτειλε ένα άλογο. 

ΘΕΩΡΙΑ 2: Η Arya είναι ο Θάνατος 

Είναι μια από τις δημοφιλέστερες θεωρίες στο Reddit αλλά είναι και λίγο υπερβολική αφού η σειρά δεν άγγιξε ποτέ Χριστιανικά σύμβολα ή συμβολισμούς. Αν πάμε όμως με το βιβλίο της Αποκάλυψης, το άλογο του θανάτου οδηγεί ένας εκ των τεσσάρων καβαλάρηδων της Αποκάλυψης. Το λευκό άλογο στο φινάλε του επεισοδίου μπορεί να συμβολίζει αυτό. 

Το απόσπασμα από το βιβλίο της Αποκάλυψης: 

''Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό, και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του''.

Αυτό σημαίνει πως η Arya έχει γίνει ο Θάνατος και θα σκοτώσει την Daenerys. Αν ισχύει αυτό, σημαίνει πως όσα της είπε ο Hound (να σταματήσει να ζητά εκδίκηση) τα ξέχασε εντελώς. Κρίμα. 

ΘΕΩΡΙΑ 3: Είναι απλά ένα άλογο

Ίσως το άλογο να μην συμβολίζει τίποτα απολύτως. Μπορεί απλά να εμφανίστηκε σαν ένα μέσο να φύγει η Arya από το King's Landing. Γνωρίζοντας όμως το ιστορικό της σειράς με τους συμβολισμούς και τα κρυφά νοήματα, μάλλον η παρουσία του δεν ήταν τόσο ''ασήμαντη''. 

Το μεγάλο φινάλε του ''Game of Thrones'' θα προβληθεί αυτή την Κυριακή, 19 Μαϊου, στο Novacinema1HD σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική, η ώρα 4 το πρωί ώρα Κύπρου, ενώ την επομένη θα προβληθεί σε επανάληψη στις 22:00. Αν δεν είσαι έτοιμος να αφήσεις τη σειρά, όμως, μπορείς να την δεις από την αρχή αφού όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο NovaGo και Nova On Demand. 

Δες ξανά το teaser για το μεγάλο φινάλε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση