ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Μαροκινό κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτό το πιάτο το έφτιαξα σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Φτιάχνεται γρήγορα και συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ γλυκοπατάτας, αφήνοντας μια εξωτική γεύση. Το κυριότερο, είναι νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες!

Υλικά
Για 6 μερίδες
6 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

Για το spice rub
4 κουταλιές αλεσμένη κανέλα
4 κουταλιές κύμινο (αρτυσιά) αλεσμένο
¼ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ ζωμό κότας διαλυμένο σε 200 ml νερό
4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
80 γρ. μέλι
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες στα δύο και χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου

Για το πουρέ γλυκοπατάτας
1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
3 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι

Eκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ακολούθως φτιάχνουμε το spice rub, ανακατεύοντας την κανέλα, το κύμινο και το πιπέρι σε ένα φλιτζάνι.
2. Τρίβουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου με το spice rub. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε (χωρίς λάδι) τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
3. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα με δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το νερό με τον διαλυμένο ζωμό, το λεμόνι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για ένα με δύο λεπτά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να καταστηθεί το μείγμα για περίπου δύο λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε γι’ ακόμη πέντε λεπτά.
4. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, ένα φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες, περιχύνουμε το πιάτο με κουταλιές από τη σος του τηγανιού και γαρνίρουμε με λίγες πράσινες ελιές και κόλιανδρο.

 

 

 

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση